Hosszú Katinka egy számtól visszalépett az Eb-n

2017. december 15. péntek 12:51

Hosszú Katinka 200 háton döntőbe jutott, viszont a 200 pillétől visszalépett bokros délutáni teendői miatt. Gyurinovics Fanni is döntős.

Női 200 méter háton, ahogyan az eddigi számaiban is, Hosszú Katinka címvédőként és toronymagas favoritként állt rajthoz. A szám világcsúcstartója egy könnyed, 2:04.33 perces idővel a harmadik helyen jutott az esti döntőbe.

A harmadik nap délelőttjén nem mondom, hogy nagyon kellemesen éreztem magamat a vízben, de amikor jön a döntő, általában már friss vagyok. Remélem, ma délután is ez lesz - nyilatkozta az MTI-nek Hosszú, aki már jobban érzi magát korábbi megfázása után.

Hosszú hozzátette, a 200 pillangótól visszalépett, mert a délutáni programban így is szerepel a 200 hát elődöntője, illetve a 100 vegyes döntője, és sok lett volna a három szám.

Gyurinovics is döntőt úszhat

A MOL Tehetségtámogató Programjának támogatottja, Gyurinovics Fanni is döntőt úszhat délután, ő a 4x50-es gyorsváltó tagjaként a 8. idővel jutott be a fináléba, igaz, ehhez kellett a lengyel váltó visszalépése is.

MOL Sportágak
MOL Csapat