Megnyitotta kapuit a Milák Kristóf Aranyműves Céh

2024. április 12. péntek 18:10

A világ idei harmadik legjobb idejével nyert pénteken Milák Kristóf 100 méter pillangón az úszó országos bajnokságon, hat számból ötöt megnyert a MOL Csapat klasszisa.

A szám olimpiai ezüstérmese 50.99 másodperccel csapott célba. A Honvéd 24 éves klasszisa egy év szünet után versenyzett újra, ezt megelőzően legutóbb tavaly a Kaposváron rendezett ob-n indult. Ezúttal hat számot vállalt, 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón nyert, csak 50 méter pillangón lett második Szabó Szebasztián mögött.

Milák Kristóf egy év szünet után versenyez újra a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokságon, időeredményei alapján pedig azt lehet megállapítani, hogy hasonló formában lehet, mint legnagyobb ellenfelei. Fő számában, 200 méter pillangón olimpiai, világ- és Európa-bajnokként, világcsúcstartóként szerdán 1:54.90 perces idővel csapott célba.

Már most jobb a vetélytársaknál

Szakértők szerint Milák első számú kihívója a párizsi olimpián a hazai környezetben szereplő Léon Marchand lehet. A francia klasszis csütörtökön, a Tyr Pro Swim-sorozat San Antonióban rendezett állomásán hét századdal volt ennél lassabb (1:54.97).

 
Hatból öt számot megnyert Milák Kristóf (Fotó: MÚSZ/Kovács Anikó)

A MOL Csapat úszófenoménja kedden a 100 méter gyorssal tért vissza, itt az olimpiai szinttől (48.34) mindössze négy századdal elmaradva csapott célba 48.38-cal. A már említett amerikai versenyen ugyanezt a számot a hétszeres olimpiai bajnok Caeleb Dressel - aki mögött Milák a tokiói játékok döntőjében 100 méter pillangón második volt - ennél két századdal gyengébb idővel, 48.40-gyel nyerte. A Duna Arénában zajló ob pénteki zárónapján Milák 100 méter pillangón lesz érdekelt.

MOL Sportágak
MOL Csapat