Milák: 20 perc alatt két arany az országos bajnokságon

2018. március 31. szombat 22:30

Milák Kristóf húsz az 50 méteres hátúszást, és a 100 pillangót is megnyerte az országos bajnokságon.

Milák Kristóf húsz perc alatt megnyerte az 50 méteres hátúszást, majd a száz pillangót – utóbbit a világranglista 3., az európai rangsor legjobb idejével - az úszó országos bajnokság szombati versenapján - olvasható a szövetség beszámolójában.

A magyar bajnokság eljutott arra a szintre, hogy a számok többségét gyakorlatilag világranglista Top 10-es idővel lehet megnyerni – persze, ahol egy döntőben szinte kizárólag olimpiai, vb- és Eb-érmesek, ifjúsági olimpiai bajnokok vagy junior világbajnokok sorakoznak a rajtköveknél (mint férfi 200 gyorson vagy 100 pillangón), ott ezen nincs mit csodálkozni.

Esélyt sem adott vetélytársainak

Milák nem sokkal a 200 gyorson elért 3. helye után után visszatért a medencébe, és nem akármilyen produkciót nyújtva húsz percen belül megnyerte az ötven hátat (két századdal előzte meg Szentes Bencét), majd száz pillangón (amelyen júliusban ezüstérmet szerzett a budapesti vb-n) esélyt sem hagyott a két nagy klasszisnak, Cseh Lászlónak és Kenderesi Tamásnak. Egy ilyen széria természetesen még őt is megpróbálta, avagy az ideje nem hasonlított a nyitónapi kétszázas bravúrra, „csak” a világranglista 3. helyére jó egyelőre, de Európában a legjobb (az ötven hátas ideje pedig 6.).

„Száz pillén ennél sokkal jobb időt szerettem volna, de a mai napon már a túlélés volt a tét. A kettő gyorsnak nem mertem úgy nekimenni, hogy ne fájjon túlzottan, ez látszott is – utána jött az ötven hát és a pille húsz percen belül, így jött ki ez az 51.5-ös idő. Nem rossz, de mondom, ebben több van egyértelműen” - nyilatkozta Milák.

MOL Sportágak
MOL Csapat