Milák győzelemmel tért vissza a nemzetközi mezőnybe

2024. május 30. csütörtök 13:45

Milák Kristóf 100 méter pillangón aranyérmet nyert a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán.

A Honvéd 24 éves klasszisa, aki az áprilisi országos bajnokságon egy év szünet után versenyzett újra, a 2022-es római Európa-bajnokság óta szerdán első alkalommal ugrott medencébe nemzetközi viadalon.

Milák először az 50 méter gyors döntőjében volt érdekelt, ahol 22.25 másodperces idővel negyedik lett - ebben a számban bő hónapja a Duna Arénában olimpiai szintet érő 21.89-es olimpiai szintet érő egyéni csúccsal nyert. A magyar úszó egy századdal maradt le az ezüstéremtől, amely holtversenyben lett a olasz Alessandro Miressié és a holland Kenzo Simonsé. A számot London olimpia bajnoka, Rio de Janeiro és Tokió ezüstérmese, a 33 éves francia Florent Manaudou nyerte éppen Milák áprilisi idejével. A szám másik magyarja, Szabó Szebasztián 22.33 másodperccel holtversenyben hatodik lett.

Ezt követően a 100 méter pillangó fináléjában is érdekelt volt Milák, a szám ötkarikás ezüstérmeseként 50.95 másodperces idővel diadalmaskodott, ezzel beállította saját, 2021-es versenyrekordját, az országos bajnokságon győztes teljesítményéből pedig öt századot faragott.

MOL Sportágak
MOL Csapat