Milák győzelemmel tért vissza a versenymedencébe

2024. április 09. kedd 21:32

Milák Kristóf egy év kihagyást követően kiváló eredménnyel tért vissza, a Duna Arénában zajló országos bajnokság nyitónapján ugyanis nagyszerű idővel nyerte a 100 méter gyorsot.

Milák mellett a másik nagy visszatérő, Hosszú Katinka pedig bronzérmet nyert 200 vegyesen, de az ideje még messze van az olimpiai szinttől. A két olimpiai bajnok közül elsőként Hosszú volt érdekelt a 200 méter vegyes döntőjében.

 
Harmadik lett Hosszú Katinka (Fotó: Magyar Úszó Szövetség)

A 2016-ban Rióban háromszoros aranyérmes klasszis délelőtt a legjobb idővel (2:16.58) zárt az előfutamban, a fináléban azonban csak negyedik lett - a magyar bajnoki összesítésben harmadikként zárt az olimpiai induló Sebestyén Dalma és Kapás Boglárka mögött. A 34 esztendős klasszis 2:15.50 perces idővel ért célba, amely négy másodpercre van az olimpiai szinttől (2:11.47).

"Ez most egy új kezdet, igazából csak néhány hónapot tudtam készülni, itt a végén bizony látszott is, hogy szükségem van még azért némi időre. Továbbra is azért harcolok majd, hogy valamelyik számban sikerüljön teljesítenem az olimpiai szintet" - nyilatkozta a vegyes zónában Hosszú, aki már édesanyaként ugrott medencébe.

 
Az elődöntőben még szakállal, a döntőben nélküle (Fotó: Magyar Úszó Szövetség)

A 24 esztendős Milák - aki ezt megelőzően legutóbb egy évvel ezelőtt, a kaposvári ob-n versenyezett - 100 méter gyorson elsőként várta a finálét (49.02), amelyre már megborotválkozott. A szám országos csúcstartója kilőtt a rajt után, majd egy testhossz előnnyel fordult és a hajrában ugyan megszorongatták, de végül győzött, mivel ezúttal is maga mögött tudta tartani a szám történetének egyetlen magyar világbajnoki dobogósát, a februárban Dohában bronzérmes Németh Nándort.

Milák végül az olimpiai szinttől (48.34) mindössze négy századdal maradt el. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok világcsúcstartó akárcsak délelőtt, ezúttal sem nyilatkozott a sajtónak.

MOL Sportágak
MOL Csapat