Milák Kristóf újra csatlakozott a MOL Csapathoz

2023. június 13. kedd 08:42

Szponzorációs megállapodást írt alá a MOL Milák Kristóf olimpiai bajnokkal, az együttműködés révén az olimpiai bajnok úszó a MOL Move nagykövete lesz.

A 23 éves Milák Kristóf már jelenleg is az úszás legnagyobb alakjai közé tartozik, a 2021-es tokiói olimpián 200 méteres pillangóúszásban aranyérmet nyert, ezen a távon ő tartja a világcsúcsot is. Háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, miközben alig öt éve, 2018-ban robbant be a nemzetközi élmezőnybe. A MOL-lal való kapcsolata nem újkeletű, hiszen a MOL Alapítvány már 17 éves korában is támogatta a a Tehetségtámogató Programja keretében.

 
Pantl Péter és Milák Kristóf az aláírás pillanatában (Fotó: MOL)
 

Érdekes végigolvasni az ebben az időszakban készült interjúinkat Kristóffal, hiszen bár még tinédzser volt, bizonyos dolgokról már olyan éretten nyilatkozott, mint egy rutinos versenyző. A 2017-es, budapesti úszó-vb után egy rövidebb beszélgetést folytattunk, majd következett egy nagyinterjú, egy évvel később pedig az országos bajnokság letarolása és az érettségi között értük utol Kristófot

Büszkeség számunkra, hogy Kristóf személyében a világ egyik legjobb úszójával és egy kivételes sportemberrel dolgozhatunk együtt. "A régió egyik legnagyobb vállalataként elkötelezett támogatói vagyunk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak és csapatoknak. A magyar sport legjobbjaival a közös élmények mellett a közös értékrend is összeköt minket, hiszen mindannyian arra törekszünk, hogy elsők legyünk a saját pályánkon, és napról napra a legjobb teljesítményt nyújtsuk világszerte."

"Az a célunk, hogy támogatásunknak köszönhetően újabb és újabb generációk érhessenek el történelmi jelentőségű sportsikereket” – hangsúlyozta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

 
Fetter Balázs és Milák Kristóf a bejelentés után (Fotó: MOL)
 

"A világszínvonalú eredményekhez a sok munka mellett stabil és biztos háttérre is szükség van. Köszönöm, hogy a MOL segít ennek megteremtésében."

Az együttműködés révén egy olyan klub tagja lettem, ahol minden MOL-csapattagra külön-külön is büszke lehet bármelyik magyar."Igyekszem én is tovább gyarapítani az általuk elért, egész Magyarországot gazdagító eredményeket” – tette hozzá Milák Kristóf.

 
Milák támogatása egy újabb lépés a MOL és a Honvéd kapcsolatának fejlődésében

MOL Sportágak
MOL Csapat