Németh Nándi országos csúcsot, és világbajnoki A-szintet úszott

2019. március 30. szombat 11:43

A MOL-csapat fiatal tehetsége bombasztikus formában versenyez az országos bajnokságon, de úgy érzi, még mindig van benne tartalék.

Brutális országos csúccsal (48.17) nyerte meg a 100 méteres gyorsúszás döntőjét Németh Nándor, aki a világ idei negyedik legjobb idejét repesztette. A MOL Alapítvány támogatottja az országos bajnokságon immár harmadik éve úszik egészen parádés időket száz gyorson: két éve itt robbant be 17 évesen egy 48.64-es országos csúccsal, tavaly 48.31-gyel védte meg címét, az idén pedig újból döbbenetes eredménnyel rukkolt elő: immár 48.17-re vitte le a rekordot, amit még Kozma Dominik úszott csúcsformában (48.26) a 2017-es budapesti vb-n, a bronzérmes gyorsváltó első embereként - olvasható a szövetség beszámolójában.

Ez az eredmény világviszonylatban is megállja a helyét (amellett, hogy természetesen olimpiai A szint): negyedik a világranglistán, Európában pedig momentán az első.

A nap végén aztán jött a „visszavágó”, a sprinterek a 4x100-as gyorsváltókban is kardoztak egy komolyat, a két fő esélyes, a BVSC és a Győr között az utolsó hossz előtt egyetlen század volt a különbség, aztán jött Németh Nándor, és eldöntötte a bajnoki cím sorsát. A

„Ilyesmire számítottam. Már tavaly is rá akartam menni az országos csúcsra, akkor elmaradtam tőle néhány századdal. (Plagányi) Zsolt bá’ azt mondta, a felnőtt mezőny 49 másodperc alatt kezdődik, azaz a 48-as idő alapcél volt, viszont világversenyen a döntőhöz már 48 alá kell menni, és ezt mindenképpen el akarom érni az idén. Ehhez jó lökés ez a csúcs” - nyilatkozta Németh az úszószövetségnek.

MOL Sportágak
MOL Csapat