Rövidpályás úszó-Eb: Megvan Hosszú Katinka 60. aranya

2019. december 04. szerda 19:45

Nem túlzás, tényleg annyi: a 400 vegyesen nyert aranyérem a hatvanadik, amit a MOL Csapat úszófenoménja vébén, Eb-n és olimpián nyert. Bravó, Katinka!

női 400 méter vegyes, Európa-bajnok:
Hosszú Katinka 4:25.10 perc
2. Jakabos Zsuzsa 4:28.76
3. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:29.13

A szerdai fináléban a háromszoros olimpiai bajnok 4:25.10 perces idővel védte meg címét, míg Jakabos 4:28.76-tal csapott célba. A kettős magyar siker szinte borítékolható volt, ugyanis a délelőtti előfutamban Hosszú több mint hat, Jakabos pedig öt másodperccel volt gyorsabb, mint a harmadik olasz Ilaria Cusinato.

A rajt után Cusinato nagy lendülettel kezdett és tapadt a magyar párosra, sőt Jakabossal szemben egy testhossz előnyt dolgozott ki mellen, miközben Hosszú győzelme ekkor már nem forgott veszélyben.

A 30 éves Hosszú 17. elsőségét gyűjtötte be a 25 méteres kontinensviadalokon, összességében pedig ez volt pályafutása 60. aranya, egyben a 90. érme, amelyet olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon szerzett. 

Mindig mondom, hogy majd akkor számolom az érmeimet, ha majd felakasztom őket a falra. Ha felállok egy négy vegyes döntőre, jobb ha nem tudok róla, és úgy megyek neki, mintha nem lenne egy sem. "Szombaton még súlyzóztam, ez egy picit azért lelassított, de ahhoz képest ez egy jó idő. Remélem, ahogy telnek majd a napok egyre gyorsabb leszek, mert most a sebesség azért nem volt a legjobb" - értékelt a MOL Csapat klasszisa a verseny után. 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat