Kenderesi csalódott, de már új kihívásokat keres

2017. július 29. szombat 14:06

Kenderesi Tamás nem is titkolta, hogy nagyon csalódott a 200 pillangó döntője után, hiszen világbajnok szeretett volna lenni. A 20 éves, olimpiai bronzérmes úszóklasszis aludt egyet a történtekre, de még mindig elég rossz kedve volt, mikor elértük.

“Világbajnok akartam lenni, mindent ennek rendeltem alá a felkészülés kezdetétől. Figyeltem az étkezésre, az edzések intenzitására, és mindenre, hogy a lehető legjobb formában legyek a döntőre, és úgy gondolom, a megfelelő taktikát dolgoztuk ki” - mondta csütörtök délelőtt Kenderesi a MOL-csapatnak.

A bonyhádi születésű versenyző végül a negyedik helyen végzett (az ezüstérmes Cseh László is csak megszorongatni tudta a rajt-cél győzelmet arató dél-afrikai fenomént, Chad Le Clost), miután ezúttal elmaradt a védjegyének számító gyilkos utolsó 50 méter. “Úgy kezdtem, ahogy elterveztük, és ahogy Rióban is úsztam az elején [54.1 ill. 54.3 volt a két részidő], így leszögezhető, hogy nem ezzel volt a gond. Ez egyszerűen egy ilyen nap volt. Végtelenül csalódott vagyok” - tette hozzá Kenderesi.

A szakértők közül többen azt pedzegették a szerdai döntő után, hogy Le Clos csalta csapdába a két magyar azzal, hogy borzasztó erősen kezdett, ám ezúttal hiába várták, hogy kidurran a végére, a dél-afrikai végig bírta az általa diktált tempót. Kenderesi elmondta, nem arról volt szó, hogy megijedt Le Clost tempójától, ezért a tervezettnél erősebben kellett mennie az első 150 méteren, így nem maradt ereje a megszokott hajrára.

“Ez nem így van, téved, aki ezt hiszi. Mindent úgy csináltam, ahogy elterveztük, csak nem jött ki belőlem az a hajrá, ami szokott. Az nem is kérdés, hogy bennem van az ennél sokkal jobb eredmény is, de ezúttal nem jött ki.”

Új távlatokat nyit a 200 gyors

Kenderesi a MOL-csapatnak elmondta, nagy tervei vannak a jövőre nézve, rámozdul a 200 méteres gyorsúszószámra. “Nem úszhatok életem végéig csak 200 pillén, így az év hátralevő részében a fókusz a 200 gyorsra fog terelődni. Természetesen megmarad fő számomnak a 200 pillangó, de úgy tervezem, sok munkát teszek a gyorsúszó számba is.”

  
Fotó: MTI
 
Az olimpiai bronzérmes elmondta, rengeteget kell tanulnia az új számról, mert egészen más taktikát és felkészülést igényel, de magabiztosan várja a felkészülést. “Gyilkos szám a 200 gyors, ahol nagyon kell figyelni a mezőny többi tagját, de szerintem menni fog a dolog.”

Tele van a versenynaptár

Kenderesi elmondta, a világbajnokság után nem sok ideje lesz pihenésre. “Decemberben Dániában rövidpályás Európa-bajnokságot rendeznek, ott is szeretnék jól szerepelni, és a magyar országos bajnokságon is fontos lenne jól úsznom. Jövőre jön a glasgow-i Eb, aztán már rá is fordulunk a következő világbajnokságra, ami Dél-Koreában lesz. Nem fogunk unatkozni, az biztos.”

Kenderesi reméli, hogy Kvangdzsuban már talán nem csak 200 pillangón emlegetik az esélyesek között, hanem 200 gyorson is.

MOL Sportágak
MOL Csapat