Érdi Mári bronzérmes lett az olimpiai tesztversenyen

2019. augusztus 22. csütörtök 13:34

Érdi Mária a harmadik helyen végzett Laser Radialban az Enosimában rendezett előolimpián, a MOL Alapítvány által támogatott Vadnai Benjamin pedig a 17. helyen végzett.

A junior világ- és Európa-bajnok Érdi két futam után vezetett, akkor erős szelesek voltak a futamok. A szélcsendes folytatásban is ott tudott maradni a legjobb háromban, a csütörtöki éremfutamot is harmadikként várta, s megőrizte dobogós helyezését - csapatának tájékoztatása szerint. Parti halasztás után kivitték ugyan a mezőnyt a pályára, mentek is egy kört - amit Érdi Mária vezetett -, de aztán a kapu vétele után félbeszakították az éremfutamot.

Nehéz felfogni még, hogy az olimpia helyszínén ebben a mezőnyben sikerült érmet nyerni. Különösen annak fényében, hogy ez az év azért nagyon nehéz volt - mondta Érdi Mári a hunsail.hu-nak. A tokiói kvótás Érdi Mária ezt követően még indul egy világkupa-versenyen Japánban.

A szintén tokiói kvótás, a MOL Alapítvány támogatottja, Vadnai Benjamin Laser Standardban a 17. helyen zárt. Férfi 470-esben a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a 20. lett.

MOL Sportágak
MOL Csapat