A MOL Alapítvány ifjú párbajtőrözője a legjobb magyar lett

2019. június 18. kedd 22:05

Andrásfi Tibor hetedik lett a vívó Eb-n, ezzel a magyar párbajtőrözők között a legtovább jutott a mezőnyben.

A junior éveit most záró Andrásfi Tibor - köszönhetően elsősorban a budapesti GP-n szerzett bronzérmének - az Európa-bajnokság egyéni versenyében, negyedik magyarként, rajthoz állhatott, és ha már ott volt, a legjobb magyarként a 7. helyen végzett a düsseldorfi vívó Eb-n - írja a vívószövetség

A MOL Alapítvány fiatal párbajtőrözője a 16 között mutatta be a legnagyobb bravúrját, amikor a svájci világbajnokot, Max Heinzert győzte le, nem akárhogyan: a vívóidő lejártakor 14-14 volt az állás, Andrásfi a hosszabbításban szúrta be a győztes tust.

 
Fotó: Hunfencing
 
Andrásfi egy román ellenfél legyőzésével a nyolc közé is bejutott, ott azonban kikapott az olasz Santarellitől, így az elődöntő már nem jött össze. Az éppen az érettségi közepén járó párbajtőröző óriási sikert ért el, nem az elsőt, és biztosan nem az utolsót. 

Valahogy megérezte, mit kell vívnia

"A direkt kieséses táblán két egytusos asszót vívtam, és mindkettőben háromtusos hátrányból sikerült fordítanom. Ennek azért nagyon örülök, különösen a világklasszis Heinzer elleni sikernek. Valahogy megéreztem, hogy mit kell vívnom ellene, a hosszabbításban pedig sikerült őt kivédenem."Úgyhogy már kezdek örülni ennek a hetedik helynek, elvégre két hete még az is kérdéses volt, hogy indulhatok-e az Európa-bajnokságon. Azt hiszem, elégedett lehetek ezzel a szezonommal."A junior csapattal világbajnokok lettünk, harmadik lettem a budapesti Grand Prix-n, most pedig döntős a felnőtt Eb-n. Sőt, túlvagyok az írásbeli érettségiken is, már csak a szóbeli van hátra, megyek holnap reggel haza tanulni.”

MOL Sportágak
MOL Csapat