A moszkvai GP a női kardozóinkról szólt, nem a fiúkról

2018. május 14. hétfő 10:34

A fiúknak nem ment, de Márton Anna ezüstérmes lett a női kardozók moszkvai GP-versenyén, míg Pusztai Liza a negyeddöntőben búcsúzott.

A MOL Tehetségtámogató Programjának egykori versenyzője, Márton Anna a főtáblán a kanadai Gabriella Page legyőzésével kezdett (15-7), azt követően a kínai Sao Jacsi (15-9), a lengyel Malgorzata Kozaczuk (15-5) és a japán Takasima Risa (15-8) ellen nyert igen meggyőző vívással. Az elődöntőben az amerikai Mariel Zagunist - Pusztai negyeddöntős búcsúztatóját - 15-12-re győzte le, míg a fináléban a csapatban olimpiai aranyérmes, egyéniben és csapatban világ- és Európa-bajnok orosz Szofija Velikajával találkozott, akitől 15-12-re kikapott.

 
Az Új Európa Alapítvány által támogatott Pusztai a német Lisa Gette elleni 15-12-es győzelemmel nyitott, majd az olasz Chiara Mormile (15-12) és a román Bianca Pascu (15-8) legyőzésével folytatatta szereplését. A negyeddöntőben aztán Zagunis megállította őt (10-15).

A fiúknak nem ment

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron a nyolcaddöntőben búcsúzott a moszkvai versenyen (csakúgy, mint vb-győztes klubtársa, Szatmári András). Áron az iráni Abedinitől kapott ki a 16 között, és végül a 9. helyen zárt.

MOL Sportágak
MOL Csapat