Az Év Pillanata, II. rész - Szilágyi Áron

2018. december 27. csütörtök 13:12

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Jöjjön másodiknak Szilágyi Áron kardvívónk.

“Nem nehéz a kérdés: a csapattal szerzett Európa-bajnoki cím egyértelműen a legszebb sportélményem 2018-ból” - vágta rá egy pillanatnyi gondolkodás után Szilágyi Áron, amikor a MOL-csapat nekiszegezte az év legszebb pillanatával kapcsolatos kérdést.

Szilágyi Áron: Végig a mi kezünkben volt a gyeplő

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az Európa-bajnokságon. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású magyar csapat imponáló magabiztossággal verekedte végig magát a mezőnyön, és tulajdonképpen izgalommentesen hozták haza az aranyat. A magyar kardozóknak egyéniben elég peches Eb-jük volt, több egytusos vereség mellett még a két magyar világklasszis, Szilágyi Áron és Szatmári András is összekerült a nyolcaddöntőben.

Talán Áron volt az egyetlen a MOL-csapat sportolói közül, akiről biztosan tudtuk, hogy mit fog mondani, hiszen közvetlenül az Európa-bajnokság előtt beszélgettünk egyet, és akkor azt mondta, a csapattal az a legfontosabb céljuk, hogy legyőzzék az olaszokat. A kétszeres olimpiai bajnok hozzátette, mindenképpen érmet szeretnének nyerni, és az élet úgy hozta, hogy ennél stílusosabban nem is jöhetett volna össze egyszerre mindkét kívánsága.

Az imponáló magabiztossággal menetelő magyar csapat ugyanis a döntőben találkozott az olaszokkal, és a vártnál jóval nagyobb különbséggel, gyakorlatilag tükörsimán lépték le a világklasszis ellenfelet. “Jól ment a vívás” - mondta mosolyogva Áron, és ha tőle értékelendő is a szerénység, mi azért hozzátesszük, hogy a magyar karcsapat klasszisa földöntúli vívást mutatott be az olaszok ellen. Kétszer is úgy jött le a pástról, hogy hozzá sem tudtak érni az ellenfelek, óriási része volt a 45-33-as győzelemben.

"Ha csak egy pillanatot emelhetek ki, az az utolsó tus lesz. Igazából nem is maga a tus (amiről Áron külön is nyilatkozott a MOL-csapatnak a döntő után), hanem az érzés, hogy legyőztük az olaszokat, akiket azért elég ritkán sikerül elkapnunk, és ahogy a többiek odaszaladtak hozzám, és a levegőbe dobáltak. Meg amúgy is, valahogy a csapatban elért szép eredményeknek mindig jobban tudok örülni” - tette hozzá Áron.

Felvetettük a bajnoknak, hogy talán az utolsó előtti tus még szebb volt - személyes kedvencünk, ahogy a szakkommentátor blazírt hangon közli: “játszik vele, mint apuka a gyermekével” -, mire Áron csak annyit mondott: “A legfontosabb, hogy győztünk, és ez nem az én érdemem, mert Gémesi Csanád például elképesztően nagyot vívott aznap, és Szatmári Andris is hozta, amit egy egyéni világbajnoktól vár az ember.”

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya

MOL Sportágak
MOL Csapat