Csapatban Hartung gratulálhatott Szilágyi Áronnak

2019. május 12. vasárnap 17:57

Negyedik helyen végzett a Szilágyi Áron-vezette férfi kardcsapat a madridi világkupán, azaz jól kezdődött a csapatok olimpiai kvalifikációs sorozata.

A magyar csapat komoly hendikeppel indult a csapatversenyben, hiszen 2017 egyéni világbajnok, Szatmári András sérülés miatt nem állhatott pástra. A helyére beugró Iliász Nikolasz viszont kiválóan vívott, a MOL Csapat klasszisa, Szilágyi Áron pedig újra vezér tudott lenni, így (Japán könnyed legyőzése után) a legfontosabb feladatot teljesítette a magyar csapat Németország legyőzésével.

Mivel a németek a mieink mögött állnak a ranglistán, a kontinenskvóta miatt is fontos volt, hogy legyőzzük őket, és ezúttal a döntő párharc után Max Hartung gratulálhatott Szilágyi Áronnak, akit szombaton, az egyéni verseny döntőjében egy (meglehetősen vitatható) tussal legyőzött. Az olaszok elleni elődöntőben kijött a csapaton a fáradtság, a bronzmérkőzésen pedig Korea bizonyult jobbnak, de a negyedik hely mindenképpen biztató kezdet volt.

 
“Kicsit még közel vagyunk az elvesztett elődöntőhöz és bronzmeccshez, így ambivalensek az érzéseim - mondta Decsi András vezetőedző a szövetség honlapjának. "Ám ennek ellenére kijelenthető: a körülményekhez képest, gondolok itt elsősorban Szatmári András hiányára, abszolút elégedettek lehetünk a hétvégével. Áron ezüstérme számomra aranyat ért, és a csapat minden tagja megtette a magáét ezen a napon."
 
"Nem szoktam a bíráskodással foglalkozni, de Áron aranymeccsének utolsó tusa igencsak vitatható volt, és az olaszok elleni elődöntőben a spanyol zsűri nagyon halovány produkciót nyújtott. Úgy éreztem ráadásul, hogy hibáit többnyira mi sínylettük meg."

Áron az egész hétvégén extrát nyújtott. Mindig komoly teljesítmény egy végigvívott egyéni után a csapatra százszázalékosan felpörögni, neki ez nem jelentett gondot… - tette hozzá a kapitány.

A lányok nagyon rosszul rajtoltak

A női kardozók Tuniszban kezdték meg az olimpiai selejtezőket, soraikban a MOL Alapítvány jelenlegi (Pusztai Liza) és egykori támogatottjával (Márton Anna), ám az egyéni után a csapat sem sikerült jól. Sőt, talán mondhatjuk, hogy ennél csak jobb lesz majd, hiszen a Katona Renátával és Várhelyi Katával kiegészült csapat csak a 13. helyen végzett, miután döbbenetesen simán kikaptak például attól a Venezuelától, amelyet illett volna legyőzniük - írja a szövetség honlapja.

 
A javítási lehetőség adott: a következő verseny a düsseldorfi Európa-bajnokság lesz, ahol a férfi csapatunk címvédőként lép majd pástra.
MOL Sportágak
MOL Csapat