Egy tuson múlt a női kardcsapat vb-elődöntője

2018. július 27. péntek 09:35

Fordulatos csörtében egyetlen tussal maradt alul a magyar női kardcsapat a vb-negyeddöntőben a világranglistát vezető olasz csapattal szemben.

Női kardcsapat, 19 induló.
Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 44:45 (Katona +9, Márton 0, Pusztai -10).
Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 41:45 (Katona +10, Pusztai -6, Márton -8).
A 7. helyért: Magyarország-Kína 45:27 (László +11, Pusztai +10, Katona -3).
Végeredmény: 1. , 2. , 3. , …7. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

Bár egyelőre a két Új Európa Alapítvány-támogatott, Márton Anna és Pusztai Liza is magasabban jegyzett vívó, a női kardcsapat Olaszország elleni negyeddöntőjében a Vasas vívója, Katona Renáta vitte a prímet. 

A világranglistát vezető olaszok sokáig még vezetni is tudott a magyar csapat, pedig Liza -10-zel, Panka pedig 0-val zárta az összecsapást. Katona azonban nagy formában vívott, és a hajrában Márton Anna is hozott egy jó asszót, aminek köszönhetően 44-44-re álltak a felek. A döntő tust azonban az olasz Gregorio vitte be, így Olaszország jutott az elődöntőbe. 

A magyarok az 5-8. helyért sem jártak szerencsével, az amerikaiak ellen hiába vezettek majdnem tíz ponttal is, a továbbra is parádézó Katona remek teljesítménye ellenére 45-41-re kikaptak. Az utolsó helyosztóra Márton Anna ki is került a csapatból, a helyére beugró László Luca nagyszerű vívásával sikerült is legyőzni Kínát, így a 7. helyen végzett a magyar csapat. 

A vívó-vb-t egyetlen éremmel, a férfi kardcsapat bronzával zárta a magyar küldöttség. 

MOL Sportágak
MOL Csapat