Egy tuson múlt a remekül vívó Szilágyi Áron elődöntője

2018. június 18. hétfő 19:14

A negyeddöntőig jutott a vívó-Eb-n Szilágyi Áron, aki egyetlen tussal kapott ki a címvédő német Max Hartungtól.

Szilágyi Áron szerepelt a legjobban kardozóink közül az újvidéki Európa-bajnokság egyéni versenyében, amit annak is köszönhet, hogy a nyolcaddöntőben az egyéni világbajnok Szatmári Andrást győzte le. Az egész nap kiválóan vívó olimpiai bajnok aztán a tavalyi Eb-döntős ellenfelével, örök nemezisével, Max Hartunggal találta szemben magát, akitől egyetlen tussal, 15-14-re kikapott.

A szövetség helyszíni beszámolójában olvasható, hogy az utolsó akciót ráadásul Áron csinálta meg, de lecsúszott a penge hegye a német laméjáról. A magyar küldöttség amúgy is elég peches eddig Újvidéken, sok egytusos vereség mellett a sorsolás sem segíti a mieinket. Áronék csapatban javíthatnak, hiszen egyértelmű éremesélyes a magyar négyes.

A legjobb 16 közé jutásért: Szilágyi-B. Bazadze (grúz) 15:7, Szatmári-Csap (ukrán) 15:5, Gémesi-Dolniceanu (román) 12:15, Decsi-Anstett (francia) 14:15.
Nyolcaddöntő: Szilágyi-Szatmári 15:9.
Negyeddöntő: Szilágyi-Hartung (német) 14:15.
Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , 5. Szilágyi Áron (edző és válogatott edző: Decsi András), …9. Szatmári András, …22. Gémesi Csanád, …24. Decsi Tamás.

MOL Sportágak
MOL Csapat