Hajszálon múlt Szilágyi Áronék címvédése az Eb-n

2019. június 22. szombat 17:15

Hiába hajrázott valami brutálisan nagyot a MOL Csapat kardvívó világklasszisa, sajnos a házigazda németek nyerték a kardcsapatok versenyét az Eb-n.

A magyarok második kiemeltként a negyeddöntőben kezdtek szombaton a 12 válogatottat felvonultató mezőnyben, és magabiztosan, 45-28-ra verték a briteket. Az elődöntőben is nagyszerűen és eredményesen vívtak, a románokat 45-40-re legyőzve jutottak a döntőbe, amelyet a bronzmérkőzés előtt rendeztek.

Magyar szempontból ez is jól indult, az első három asszó után 15-6 volt az állás, de később a közönség támogatás mellett a németek fordítottak. A végén Szilágyi, aki 40-34-nél vette át a stafétát, nagyszerű hajrával 43-43-nál egyenlített ugyan, az utolsó két tust azonban a hazaiaknak ítélték, amit percekig tartó magyar tiltakozás követett. Hétfőn megbeszéljük Áronnal, mi történt, figyeljék a MOL Csapat oldalát. 

 
A férfi kardozók a küldöttség negyedik érmét szerezték. Korábban ugyancsak második lett a női kardválogatott, míg harmadikként zárt női kard egyéniben Márton Anna, valamint a férfi párbajtőrcsapat.
MOL Sportágak
MOL Csapat