Madridban is döntős lett a bombaformában vívó Szilágyi

2019. május 11. szombat 20:46

Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a férfi kardozók madridi világkupaversenyén, azaz Szöul után zsinórban másodszor jutott fináléba a világkupa-sorozatban.

A kétszeres olimpiai bajnok a 64-es főtáblán Rabb Krisztiánt 15-6-ra, az orosz Dmitrij Danyilenkót 15-9-re, a kanadai Shaul Gordont 15-9-re, majd az olasz Luca Curatolit ugyanennyire verte.

Az elődöntőben a dél-koreai Oh Szang Uk ellen is magabiztos volt, 15-8-cal lépett tovább, ami azért nagy szó, mert a 22 éves koreai (aki két hete a szöuli döntőben egyetlen tussal legyőzte Áront) a világranglista vezetője, és óriási formában versenyez lassan egy éve. A döntőben Áron egyetlen tussal, 15-14-re kapott ki a német Max Hartungtól. Szilágyi két hete ugyancsak második volt, akkor a szöuli Grand Prix-n jutott el a döntőig.

 
Az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó világkupán vasárnap csapatversenyre kerül sor, melyen a tokiói szereplés szempontjából fontos lenne a jó szereplés. Áronnal a verseny előtt beszélgettünk, elsősorban a csapatversenyről: 

Áron odaadná a jó egyéni szereplést egy csapatéremért

Szilágyi Áron Madridban lép pástra a hétvégén. Kétszeres olimpiai bajnokunk két héttel ezelőtt Szöulban óriási teljesítményt nyújtva egészen a döntőig menetelt, és bár a címvédés nem jött össze, Áron így is elégedett volt. Ugyanakkor már a koreai verseny utáni nyilatkozatában Madrid körül jártak a gondolatai, nem is véletlenül.

A női kardozóink Tuniszban versenyeznek

Ugyanez igaz a női kardozókra, akik a hétvégén Tuniszban versenyeznek. Egyéniben a legtovább - a nyolcaddöntőig - a MOL Alapítvány egykori támogatottja, Márton Anna jutott, a másik két főtáblás magyar, az alapítvány jelenlegi támogatottja, Pusztai Liza és Záhonyi Petra az első fordulóban kikapott, utóbbi Mártontól. A tunéziai viadal is a csapatversennyel zárul vasárnap.

MOL Sportágak
MOL Csapat