MOL Csapat év pillanatai: Szilágyi Áron

2019. december 25. szerda 10:37

Az év zárásaként a MOL Csapat klasszisait arról kérdeztük, melyik volt számukra a 2019-es év legszebb pillanata. Halljuk elsőnek Szilágyi Áront.

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó klasszisunk nagyszerű évet tudhat maga mögött, kiválóan szerepelt egyéniben is, csapatban pedig az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is döntőt vivhatott. Utóbbihoz kapcsolódik a legszebb emléke a 2019-es évből.

“Amikor a call roomból kiléptünk a lesötétített küzdőtérre, ahol ötezer magyar szurkoló várt ránk, azt a pillanatot soha nem felejtem el. Hátborzongató érzés volt, azt hiszem, az ilyen pillanatokért éri meg ennyi energiát a vívásba fektetni” - idézte fel Áron a Dél-Korea elleni, végül egytusos vereséggel zárult asszót, ami után még egy fantasztikus élmény várt a magyar csapat tagjaira. A szurkolók egy része ugyanis megvárta a csapat tagjait, és a BOK Csarnok folyosóján elénekelték az elérzékenyült csapat tagjainak a magyar himnuszt. 

 
A MOL Csapat világklasszisa egyébként szépen zárta az évet is, hiszen december közepén megvédte országos bajnoki címét - igaz, ezúttal nem volt ott a mezőnyben 2017 egyéni világbajnoka, Szatmári András.

“Jó kis verseny volt, élveztem a vívást, és örülök, hogy meg tudtam védeni a címemet. Ebből ugyanakkor olyan sok következtetést nem lehet levonni az előttünk álló szezonra, január 10-én indul a 2020-as világkupa-idény, és ott már egészen más tempóban, más ritmusban, más akciókészlettel kell vívnom. De örülök, hogy ez most jól sikerült” - tette hozzá Áron.

Egyébként nekünk is van kedvenc pillanatunk Szilágyi Áronnal: a MOL Csapat a Game of Thrones záróepizódja előtt mondta el, mit vár a népszerű sorozat végétől: 

Trónok harca special: Ki ül a vastrónra Szilágyi Áron szerint?

Magyarország Első Kardja, az Aranyak Megnyerője, Rió és London helytartója elmondta nekünk, ki a kedvenc Trónok Harca-karaktere, melyik a kedvenc csatája, és ki foglalja el a trónt. 2016 nyarán egy jól sikerült kardvívó világkupa után beszélgettem Szilágyi Áronnal.

MOL Sportágak
MOL Csapat