Óriási bravúrt mutatott be a női kardcsapat a Világkupán

2018. január 29. hétfő 10:24

A balul sikerült egyéni után a magyar női kardcsapat tagjai óriási bravúrokat bemutatva a negyedik helyen végeztek a baltimore-i Világkupán.

Az év első kardvívó Világkupa-versenye egyéniben nem hozott sok sikerélményt, a magyar vívók közül csak ketten, Márton Anna és Katona Renáta jutottak a legjobb 32 közé, annál tovább azonban nekik sem sikerült verekedniük magukat, így sok energia maradt a csapatversenyre.

A lányok nem is okoztak csalódást, hiszen ahogy Márton Anna is mondta a MOL-csapatnak, nagyon sok van ebben a roppant fiatal csapatban. A MOL Új Európa Alapítvány által támogatott Pusztai Liza vezérletével a csapat az ukránok kiejtése után óriási bravúrt végrehajtva 45-42-re legyőzte a világ- és Európa-bajnok olaszokat.

 
Kép: Magyar Vívó Szövetség
 
A kínaiak elleni elődöntő egy hajszálon múlt, végül az ázsiaiak nyertek egyetlen tussal, és a bronzmérkőzésen is hasonló volt a helyzet, akkor Dél-Korea nyert 45-44-re. Az eredmények így is biztatók, az egyesen pedig még bőven van idő javítani a nyári Európa-bajnokság, és a világbajnokság előtt.

Eredmények (a vívószövetség honlapjáról)
Női kardcsapat Világkupa, Baltimore, 19 induló.
Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:42 (Katona +3, Márton +1, Pusztai -1).
Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:42 (Pusztai +9, Márton -1, Katona -5).
Elődöntő: Magyarország-Kína 44:45 (Katona +4, Márton -1, Pusztai -4).
A 3. helyért: Magyarország-Korea 44:45 (Pusztai +7, Katona -4, Márton -4).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2.Kína , 3. Korea, 4. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

MOL Sportágak
MOL Csapat