Pusztai Liza aranyérmes az ifjúsági olimpián!

2018. október 10. szerda 09:59

A MOL Alapítvány támogatottja, Pusztai Liza aranyérmet nyert kardvívásban a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.

A 17 éves magyar versenyező a fináléban magabiztos, 15-9-s győzelmet aratott a mexikói Natalia Botello Cervantes felett, pedig nem indult a legjobban számára a verseny. A csoportküzdelmek során kétszer is kikapott, de aztán egyre magabiztosabb vívással verekedte magát keresztül az egyenes kieséses szakaszon.

A döntőben - a papírformának megfelelően - nagy vetélytársával, a mexikói Botellóval találkozott, akit a kadet-vb döntőjében legyőzött, az U20-as vébén viszont a mexikói lány győzött, így óriási csatára volt kilátás.

Nem lett az: Liza 2-2 után ellépett, és Botellónak nem volt ellenszere a magyar lány támadásaira. Pusztai vezetett 8-4-re, sőt aztán 13-4-re is, innen pedig már nem volt kérdés, hogy Liza nyakába akasztják az aranyérmet.

Pusztai a magyar küldöttség hetedik aranyérmét szerezte az argentin fővárosban. Lizával az olimpia előtt két héttel beszélgettünk, már akkor azt mondta, hogy szeretné megnyerni a versenyt: 

MOL Sportágak
MOL Csapat