Siklósi Gergő a döntőig menetelt a bázeli Eb-n

2024. június 20. csütörtök 19:37

Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a férfi párbajtőrözők csütörtöki egyéni versenyében a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A főtáblára három magyar került fel, ők pedig a negyeddöntőig mindannyian eljutottak. Ott Andrásfi a világbajnoki címvédő, a világranglistán éllovas Koch Mátéval vívott, és 10-9-re győzött ráadástussal. A 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes, a nemzetközi rangsorban második Siklósi a svájci Alexis Bayard ellen nyert, majd az elődöntőben Andrásfival vívott a fináléért. Sokáig felváltva vezettek a felek, de a végére Siklósi ellépett és hét tussal nyert.

 
Siklósi Gergő remekül vívott az Eb-n (Fotó: FIE Fencing)

Az aranyéremért Luidgi Mideltonnal küzdött meg, és az elsőség látványos akciók után 15-13-mal a francia javára dőlt el. Andrásfi és Siklósi a magyar küldöttség első érmeit szerezte a svájci Eb-n, de hamarosan csatlakozott hozzájuk a korábban éveken át a MOL Alapítvány által támogatott Pusztai Liza is, aki bejutott a döntőbe a női kardozók egyéni versenyében, és végül ő is ezüstérmes lett.

MOL Sportágak
MOL Csapat