Siklósit újra csak a döntőben tudták megállítani

2024. május 06. hétfő 09:17

Siklósi Gergely ezüstérmet nyert a Caliban rendezett párbajtőr Grand Prix-n, ez zsinórban a második világkupa volt, ahol a magyar klasszis döntőbe jutott.

A 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes Siklósi - aki a márciusi, budapesti GP-n is második volt - 15-11-re verte a kazah Elmir Alimzsanovot, 15-9-re az olasz Marco Paganellit, 15-14-re az izraeli Yuval Shalom Freilichet, ugyancsak egy tussal, 9-8-ra a japán Komata Akirát, aztán az elődöntőben 15-5-re az egyiptomi Mohamed Nada Salehet, végül a fináléban 15-8-ra kapott ki a csapatban olimpiai bajnok Kano Kokitól.

 
A döntőben jobb volt a japán (Fotó: Hunfencing.hu)

A japán vívó állított meg korábban két másik magyart is, Andrásfit a negyeddöntőben - a hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint - hosszabbításos mérkőzésen 15-14-re, majd a világranglista-vezető Kochot a négy között 15-8-ra győzte le.

Az egész csapat jól nézett ki

A kolumbiai versenyen kiemelkedően szerepeltek a férfiak mezőnyében a magyarok, a két éremszerzés mellett Andrásfi Tibor hetedik lett és a tavaly Európa-bajnok, olimpiai kvótás válogatott negyedik tagja, Nagy Dávid is eljutott a legjobb 16-ig.

MOL Sportágak
MOL Csapat