Szilágyi Áron hatodik lett a montreali Grand Prix-n

2020. január 12. vasárnap 11:37

A hatodik helyen végzett Szilágyi Áron a férfi kardozók montreáli Grand Prix-viadalán, miután a negyeddöntőben kikapott olasz ellenfelétől.

A kiemelt, másfélszeres szorzójú kanadai versenyen a kétszeres olimpiai bajnok a főtáblán a kínai Jang Lut 15-12-re, Decsi Tamást 15-10-re, a francia Maxence Lambert-t 15-14-re verte, majd a negyeddöntőben 15-10-re kikapott az olasz Luigi Samelétől. A versenyt végül a francia Bolade Apithy nyerte. 

Montrealban indítja az olimpiai évet Szilágyi Áron

Először ad otthont vívó Grand Prix versenynek Montreal, a kanadai nagyvárosban indul útjára a 2020-as Világkupa-sorozat, amelynek első állomásán egymásnak feszülnek a Tokióra ácsingózó kardvívók mind a női, mind a férfi mezőnyben.

A versenyről, melyen 149 férfi kardozó vett részt, hiányzott a 2017-ben világbajnok, tavaly vb-ezüstérmes Szatmári András, aki térdműtétje után már elkezdte az edzéseket, de csak később tér vissza.

Vasárnap, a magyar idő szerint hétfő hajnalig tartó programban a női kardozók lépnek pástra ugyanezen a helyszínen, ott lesz a mezőnyben a MOL Alapítvány egykori támogatottja, Márton Anna, és a jelenlegi, Pusztai Liza.

MOL Sportágak
MOL Csapat