Szilágyi Áron nagyot ment Padovában

2018. február 04. vasárnap 18:01

Az olimpiai bajnok kardvívó egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes lett a Luxardo Kupáért kiírt évindító világkupa-versenyen.

Egyéni

A Luxardo Kupáért kiírt, nagy presztízsű olaszországi viadalon a jelenlegi két legjobb magyar kardvívó, a fegyvernem aktuális olimpiai, illetve világbajnoka az elődöntőben találkozott egymással és a kétszeres olimpiai aranyérmes Szilágyi 15-11-re győzött.

Előzőleg az olasz Francesco Bonsantót 15-10-re, az ukrán Olekszij Sztacenkót 15-14-re, a francia Bolade Apithyt 15-11-re győzte le, majd a negyeddöntőben ugyanennyire múlta felül a dél-koreai Oh Szang-ukot. A fináléban az amerikai Eli Dershwitz volt az ellenfele, akitől 15-12-re kikapott Áron.

Csapat

A Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar csapat ugyanott, Padovában bronzérmet nyert a férfi kardozók idei első világkupa-versenyén.

A magyarok az első fordulóban kiemeltek voltak, majd a nyolcaddöntőben 45-35-re legyőzték Kanadát. A negyeddöntőben Iránnál bizonyult jobbnak a magyar csapat (45-38), amely aztán az elődöntőben 45-40-re kikapott a házigazda olaszoktól. Szilágyiék a bronzmérkőzésen az Egyesült Államokat győzték le 45-34-re.

Forrás: MTI

MOL Sportágak
MOL Csapat