Szilágyi Áron nem hibázott, ötödször lett országos bajnok

2018. december 22. szombat 09:40

A MOL-csapat kardvívói alaposan kitettek magukért: Szilágyi Áron, valamint a MOL Alapítvány támogatottja, Pusztai Liza is országos bajnoki címet szerzett.

Jelenlegi legerősebb fegyvernemünkben, férfi kardban tulajdonképpen nem történt meglepetés, ugyanakkor mégsem lépett dobogóra az egyéni világbajnok Szatmári András és az Európa-bajnok Gémesi Csanád.

A látszólagos ellentét úgy fordulhatott elő, hogy a csoportmérkőzések eredményei alapján a negyeddöntőben összekerült Szilágyi Áron és Szatmári András, illetve Decsi Tamás és Gémesi Csanád - azaz az Európa-bajnok férfi kardcsapat négy tagja - írja a szövetség beszámolójában.

 
A rangadókat Áron és Tomi nyerte, egyaránt nagyon színvonalas asszókban. Így a surranógakon két tehetséges fiatal, Péch Miklós és Kossuth Bálint jutott az elődöntőbe, majd lett bronzérmes. Az aranyat, fantasztikus pályafutása során ötödször, Szilágyi Áron nyerte, míg Decsi Tomi nyolcadszor lett egyéni ezüstérmes az országos bajnokságon.

Két MOL-támogatott a döntőben a nőknél

Egy világklasszis, és egy remélhetően leendő világklasszis jutott a döntőbe női kardban Márton Anna a MOL Alapítvány egykori, és Pusztai Liza jelenlegi támogatott személyében. A fináléban két nagyszerű vívónk emlékezetes, nagyon magas színvonalú asszót vívott! Igazából azért amolyan “kis meglepetéssel” zárult a csörte, ugyanis a 18 esztendős Liza a remek meccsen 15:13-ra legyőzte Európa-bajnoki ezüst-, és világbajnoki bronzérmesünket.

 
A kard nem véletlenül a legerősebb fegyvernem most a magyar vívósporton belül, a jövő évi világbajnokságon a férfiaknál és a nőknél is jó esély van az éremre úgy egyéniben mint csapatban.
MOL Sportágak
MOL Csapat