Szilágyi ötödször is felülne a kardvívók hazai trónjára

2018. december 21. péntek 09:55

Szilágyi Áron szuper versenynek tartja az országos bajnokságot, ahol annak ellenére komoly céljai vannak, hogy inkább békés seregszemlének veszi az ob-t.

Szilágyi Áron sikeres évet tudhat maga mögött, kardvívó olimpiai bajnokunk világkupákon is szerepelt kiválóan, és egyre zsúfoltabb vitrinjébe bekerült egy Európa-bajnoki aranyérem is, amit csapatban szerzett. A szezon első versenye, az algíri GP nem sikerült igazán jól a magyar kontingensnek, de az év utolsó versenyére, az országos bajnokságra így is vidáman készül a kardvívó legenda.

“Nagyon szeretem ezt a versenyt, szuper dolog a csapat- és versenytársak körében zárni az évet egy jó hangulatú versenyen” - mondta a MOL-csapatnak Áron.

“Az országos bajnokság rangos verseny, hiszen a résztvevők közül sokan a világranglista előkelő felében tanyáznak, de közben egy amolyan békés, igazi karácsonyi seregszemle, ahol jó hangulatban küzdünk meg egymással. Célom persze van, nagyon szeretném ötödször is megszerezni az országos bajnoki címet” - tette hozz elszántan London és Rio olimpiai bajnoka.

Szilágyi a 64 között erőnyerő, a 32 között a BVSC-s Fröhlich Bálinttal találkozik (aki kilátogatna a Gerevichbe a versenyre, az ötös pást környékére próbáljon helyezkedni), és ha sikerrel veszi az akadályokat, az elődöntőben megküzdhet ex-csapattársával, Szatmári Andrással.

Csapatban is az érem a cél

“Szatmári Andris most már az MTK-t erősíti, úgyhogy a Vasas csapata már nem számít egyértelmű esélyesnek. Azért erős csapattal vágunk neki a versenynek, egy ifjúsági olimpiai bajnokkal Rabb Krisztián személyében, és a junior világbajnok Nagy Pállal. Érmet szeretnénk nyerni a nagyon erős mezőnyben” - tette hozzá Szilágyi.

Új sorozat indul a MOL-csapaton

A következő napokban útjára indul egy sorozat a MOL-csapatnál, amiben sportolóink mesélnek arról, melyik volt számukra az év legszebb pillanata, és miért. Az, hogy Ároné melyik volt, hamarosan kiderül.

(Nyitókép: Vasas TV)

MOL Sportágak
MOL Csapat