A fiúk után a lányok is megnyerték az U20-as vébét

2023. szeptember 16. szombat 09:28

Megvan az ötödik nyári aranyérme a magyar vízilabdának: a felnőtt és U20-as férfi csapat mellett a nők vébét, az U15-ös fiúk és U17-es lányok Eb-t nyertek.

női U20-as vízilabda világbajnokság, döntő:
Magyarország-Spanyolország 13-10 (5-3, 3-3, 4-2, 1-2)
magyar gólszerzők: Szegedi, Varró 3-3, Sümegi 2, Aubéli, Dömsödi, Hajdú, Mácsai, Tiba

Benczur Márton szövetségi edző két évvel ezelőtt bronzérmet nyert együttese legelső mérkőzését ugyan büntetőkkel elveszítette az olaszok ellen Portugáliában, azt követően azonban az izraeliek, az amerikaiak és az új-zélandiak elleni siker után az elődöntőben visszavágott az olaszoknak.

a finálét a címvédő spanyolok ellen végig kézben tartotta a magyar válogatott, bár leszakítani nem sikerült az ellenfelet, így az utolsó negyedig kellett küzdeni, ám végül teljesen megérdemelten, három góllal nyertek a mieink.

"Csak köszönetet tudok mondani a lányoknak, ilyen csapat nem sok létezik a sportban! - mondta a döntő után Benczur Márton kapitány a szövetség honlapjának. "Nagyon régóta edzősködöm, de egyszerűen ilyen csapatot nagyon-nagyon ritkán látni, és most nem arra gondolok, hogy miként támadunk vagy védekezünk."Tényleg, csak a köszönet hangján tudok feléjük szólni, mert továbbra is azt mondom, hogy övék az érdem. Hihetetlenül büszke vagyok rájuk és elképesztően jó érzés látni az örömüket. "Az egy dolog, hogy megérdemelték, de nem érdem szerint osztják az érmeket, hanem el kell venni, és ők elvették. Nagyon köszönjük a szövetségnek, a stábomnak és a szurkolóknak, azt hiszem, ez egy szép nap a magyar vízilabdának.”

A világbajnok magyar együttes:

Aubéli Tekla, Dömsödi Dalma, Fekete Flóra, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja,Hajdú Kata, Irmes Rozália, Kardos Laura, Kóka Zelma, Mácsai Eszter, Neszmély Boglárka, Sümegi Nóra, Szegedi Panni, Tiba Panna, Varró Eszter

A stáb: Benczur Márton szövetségi edző – Almási-Szabó Marcella, Béres Gergely, Biros Péter, Csapliczky Zsolt, Dr. Golopencza Péter, Kardos Krisztina, Nagy Péter, Tóth Andrea

via Waterpolo.hu

MOL Sportágak
MOL Csapat