A női pólókapitány szerint bárkit le tudnak győzni

2022. június 28. kedd 10:50

Jön az Ausztrália elleni, sorsdöntő negyeddöntő a vizes-vb női pólótornáján, Bíró Attila kapitány és csapata minden idegszálával az elődöntőbe jutásra koncentrál.

A női vízilabda-válogatott könnyedén jutott tovább az Argentína elleni nyolcaddöntőben, és Ausztrália ellen már az elődöntőért ugrik vízbe. A legutóbbi három nagy tornáról egyaránt bronzéremmel hazatérő csapat számára nem fogadható el más eredmény, mint a győzelem, és ezt megerősítette Bíró Attila szövetségi kapitány is.

Mint mindenhol, nyerni akarunk – miért is lenne másként mindez egy hazai világbajnokságon?" - mondta a MOL Csapatnak a szakember, majd hozzátette, nemcsak a kiváló ausztrálok, hanem bárki más ellen is csak a győzelem elfogadható a mieinktől.

 
Fotó: Derencsényi István/MVLSZ
 

"Nem szabad kishitűnek lennünk, hiszen már bebizonyítottuk, bárki ellen képesek vagyunk nyerni, nincs számunkra legyőzhetetlen ellenfél. Ugyanakkor azt is tudjuk, ha nem koncentrálunk megfelelően, pórul is járhatunk, ergo felettébb kiegyensúlyozott a mezőny."A végső győzelmen kívül előre semmit sem írnék alá, de természetesen lehet olyan helyzet, hogy más eredménynek is örülünk. "A legfontosabb, hogy nem ezzel foglalkozunk, kizárólag a negyeddöntőre fókuszálunk."

Majd a vébé után pihenünk

Ausztrália könnyedén lovagolta meg, hogy talán a legkönnyebb csoportba került a világbajnokságon, három sima győzelemmel lépett tovább, Brazíliát 12, Új-Zélandot 9, Kazahsztánt 13 góllal győzte le, így szemben a magyarokkal nem kényszerült nyolcaddöntőt játszani. A kapitány elmondta, talán nem is akkora gond, hogy a csapatának jutott még egy éles tétmeccs a negyeddöntők előtt.

 
Fotó: Derencsényi István/MVLSZ
 

"Elképzelhető, hogy egy nyolcaddöntőre még szüksége volt a csapatnak ahhoz, hogy kijavítson bizonyos hibákat, gyakoroljon olyan elemeket, amelyeket Ausztrália ellen is alkalmazni kell. Pihenni ráérünk majd a világbajnokság után" - tette hozzá mosolyogva Bíró.

A magyarok már túl vannak egy rangadón a vébén, ám Olaszországgal szemben nem sikerült győzniük, ezért kellett a többi csoportmásodikhoz hasonlóan nyolcaddöntőt játszaniuk. A szoros meccsen elszenvedett vereségből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ahogy Bíró is említette, annyira kiegyenlített az elitmezőny, hogy bárki legyőzhet egy meccsen bárkit.

Mint mondtam, legyőztünk már mindenkit, ergo tudjuk, ismerjük a receptet. Magunkkal kell foglalkozni, nekünk kell a legjobb formánkat hozni, ez a legfontosabb. "És ha a csillagok is úgy állnak, ez bármire elég lehet. Az elitmezőny kiegyenlített, a jó csapatok olyan meccseket vívnak egymással, amelyeken tényleg bármi előfordulhat" - tette hozzá a kapitány.

Az ausztrálok elleni nyolcaddöntőt június 28-án, kedden 21 órakor játssza a magyar csapat. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

MOL Sportágak
MOL Csapat