A pólóválogatott tagjai is elismerték a szolnokiak eredményeit

2018. január 10. szerda 10:39

A pólóválogatott tagjai szerint az év meccse, az év légiósai is a Szolnoki Dózsából kerültek ki, sőt félig-meddig az év játékosa, Vámos Márton is.

A pólóválogatott játékosok csaknem nyolcvan százaléka a vlv.hu hagyományos év végi körkérdésére válaszolva a Ferencváros balkezes világbajnokát, Vámos Mártont választotta az év játékosának. Döntésük egybeesik a hivatalos végeredménnyel, mivel a szövetségi kapitány jelölése alapján a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége is Vámost ítélte az elmúlt év legjobbjának, ami részben szolnoki siker is, hiszen Vámos a nyárig a BL-győztes, bajnok és kupagyőztes Szolnok játékosa volt.

 
Az év mérkőzése a szavazatoknak ugyancsak jelentős többségével a magyar sikert hozó Szolnok-Jug Dubrovnik Bajnokok Ligája-döntő lett, de több voksot érdemelt ki a vizes világbajnokság budapesti pólós fináléja is, amelyen a horvát válogatott legyőzte a magyar nemzeti együttest.

A légiósoknál tarolt a Szolnok

A válogatott tagjai a horvát Sandro Suknót ítélték a világ legjobb játékosának, aki a Szolnokot erősítő szerb pólóst, Andrija Prlainovicot megelőzve végzett az élen. A szavazók 2017 legjobb magyarországi idegenlégiósának a szintén a BL-győztes, magyar bajnok és kupagyőztes Szolnokban játszó Aaron Youngert választották meg.

 
Az ausztrál vízilabdázóra, aki 2017-ben magyar állampolgárságot kapott, 11-en szavaztak, a második Prlainovicra pedig kilencen, és egy-egy szavazat jutott további négy légiósra.
MOL Sportágak
MOL Csapat