Ausztráliát is legyőzte a női pólóválogatott

2018. június 28. csütörtök 22:20

Ahogy várható volt, kemény fizikai csatát vívott Ausztráliával a női vízilabda-válogatott, amit egy góllal megnyert a Vodafone-kupa második fordulójában.

Vodafone-kupa, 2. forduló
Magyarország-Ausztrália 9-8 (1-2, 3-2, 2-3, 3-1)
Hajós-uszoda, vezette: Mause (német), Udagawa (japán)
Magyarország: Tóth E. - Szilágyi, Parkes 1, Máté Zs., Illés, Keszthelyi 5, Leimeter 1. Csere: Gurisatti 2, Szücs, Gyöngyössy, Csabai, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

női válogatottunk a Vodafone-kupa 2. napján nagyot harcolt, a fizikálisan a várakozásoknak megfelelően kemény partit hozó meccsen 9–8-ra legyőzte Ausztráliát - írja a pólószövetség honlapja.

A mérkőzést követően Bíró Attila elégedetten értékelt, ám mint hangsúlyozta: nem szabad hátradőlni, lévén sok javítani való akad még: „Mindannyian tudtuk, teljesen más meccs vár ránk, mint a japánok ellen. Fizikálisan nagyon oda kellett tennünk magunkat, keményen fognak, ebből nehéz kiszabadulni. Igyekeztünk sok olyan bemozdulást megcsinálni, ami feltöri a védelmüket – ez hol sikerült, hol nem. Több biztató jelet láttam támadásban, de tudjuk, még van hova fejlődni. Volt tartásunk, ami fontos, hiszen ezek az izzadtságszerű győzelmek kegyetlenül nehezek, ezáltal sok erőt adhatnak a továbbiakra. A védekezésünk a meccs kétharmadában jó volt, szóval több a pozitívum."Nyilvánvalóan az amerikaiak ellen még nehezebb erőpróba vár ránk, kíváncsi is leszek, mire megyünk ellenük.”

 

MOL Sportágak
MOL Csapat