Ausztráliát kell verniük az elődöntőért a női pólósoknak

2022. június 26. vasárnap 22:07

A női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően könnyedén győzte le az argentin csapatot a negyeddöntőbe jutásért, a négybe jutásért Ausztrália következik.

vizes-vb, női vízilabdatorna, negyeddöntőbe jutásért:
Magyarország-Argentína 23-6 (4-0, 7-2, 6-3, 6-1)
gólszerzők: Gurisatti 5, Szilágyi 4, Faragó, Vályi 3-3, Rybanska, Keszthelyi, Máté 2-2, Leimeter, Garda 1-1, illetve Leonard 3, Gerschcovsky, Comba, Hatcher 1-1

Magyarország: Gangl Edina - Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Keszthelyi Rita, Mahieu Geraldine, Rybanska Natasa, Faragó Kamilla, cserék: Magyari Alda (kapus), Gurisatti Gréta, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Garda Krisztina, Leimeter Dóra

Bíró Attila alakulata a margitszigeti Hajós uszoda ötvenes nagymedencéjében a rekkenő hőséget is vállaló ezerötszáz szurkoló előtt Rybanska Natasa révén szerzett vezetést bő egy perc elteltével, majd beindult a gólgyártás az erőviszonyokat híven tükröző forgatókönyv szerint. Merthogy az már a meccs előtt nyilvánvaló volt: a két válogatott tudása között hatalmas szakadék tátong. Ahogyan a szövetségi kapitány is fogalmazott előzetesen: "nem lehet kérdéses a győzelem".

Nem is volt az, a magyar csapat meggyőző különbséggel győzte le a brazilokat. Az olimpiai bronzérmes magyar csapat kedden az ausztrálokkal játszik a négy közé kerülésért.

Bíró Attila Argentína legyőzése után

🇭🇺❗ "Sokkal jobb egy ilyen meccs, mint önmagunkban edzeni!" 🎬 Bíró Attila összegezte a könnyedén megnyert, Argentína elleni vasárnapi meccset és beszélt a leendő ellenfélről, Ausztráliáról is. #waterpolohungary #polonemzetveletek FINA Budapest-2022

Posted by waterpolo.hu on Sunday, June 26, 2022

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a találkozót követően elmondta, elsősorban az volt a mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy a gárda újra a hazai közönég előtt ugorhatott medencébe és azok a játékosok, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak, vagy nem ment nekik annyira, most egy kis "önbizalmat szívhattak magukba".

A mai naptól kezdve százszázalékosan az ausztrálokra készülünk. Holnaptól kőkemény munka vár ránk, hiszen ellenük egy brutális fizikai csatára kell felkészülnünk, fel kell kötnünk a gatyát - nyilatkozta Bíró Attila.

Korábbi eredmények:
Spanyolország-Kazahsztán 14-1 (4-0, 2-1, 7-0, 1-0)
Franciaország - Új-Zéland 14-13 (1-2, 3-3, 3-2, 2-2, 5-4) - ötösökkel
Hollandia-Kanada 10-7 (1-2, 2-1, 6-2, 1-2)

A negyeddöntők programja:
Olaszország-Franciaország 13.00
Egyesült Államok-Spanyolország 16.00
Görögország-Hollandia 19.30
MAGYARORSZÁG-Ausztrália 21.00

Címlapkép: Derencsényi István/Waterpolo.hu

MOL Sportágak
MOL Csapat