Az Év Pillanata, IX. rész - Bíró Attila, a női pólóválogatott kapitánya

2018. december 30. vasárnap 14:45

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Következik a női pólóválogatott kapitánya, Bíró Attila.

A női vízilabda-válogatott átalakulóban van, Bíró Attila azonban szépen építi be a fiatal tehetségeket, és a generációváltás nehézségeinek ellenére a csapat sok szép sikert ért el 2018-ban.

“A kedvencem egyértelműen az olaszok elleni Eb-negyeddöntő, annak is az utolsó fél perce, amit én már a medence oldalából voltam kénytelen végignézni, mert a játékvezető elküldött a kispadtól” - mondta a MOL-csapatnak vidáman Bíró Attila kapitány.

Bíró Attila: Vágyálom volt az érem, de így is siker az Eb

Negyedik helyen végzett a vízilabda Európa-bajnokságon a női pólóválogatott. Ha azt nézzük, hogy a magyar lányok címvédőként tértek haza Barcelonából érem nélkül, akár még csalódottak is lehetnénk, ha azonban a felszín mögé pillantunk, máris látjuk, hogy komoly bravúrt ért el Bíró Attila csapata.

Az elképesztő izgalmakat hozó mérkőzésen végig kiválóan pólózott a női válogatott, de a bírók támogatását is élvező olaszok ellen így is az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés. Az utolsó fél percre valóban nehéz szavakat találni. Egyszerűbb megnézni.

“Felemelő, örökké emlékezetes élmény volt! Keszthelyi Rita csavargólja már önmagában az egyik kedvencemmé tenné, de ahhoz,, hogy ez győztes gól legyen, kellett Gangl Edina is, aki az utolsó másodpercekben büntetőt védett. Hozzáteszem, maga a győzelem is roppant fontos volt, hiszen ekkor már tudtuk, hogy éremért játszhatunk az Európa-bajnokságon” - tette hozzá a kapitány.  

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó
III. rész: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 
IV. rész: Fucsovics Márton teniszező 
V. rész: Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VI. rész: Herczig Norbi, a MOL Racing Team pilótája
VII. rész: Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VIII. rész: Lubics Szilvi, ultrafutó 

MOL Sportágak
MOL Csapat