Az Év Pillanata, VII. rész - Märcz Tamás, a férfi pólóválogatott kapitánya

2018. december 29. szombat 19:28

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Jöjjön Märcz Tamás, a férfi pólóválogatott kapitánya.

A férfi vízilabda-válogatott a legfontosabb torna kivételével egész évben jól szerepelt, és bár az Európa-bajnokság nem sikerült jól, azért Märcz Tamás szövetségi kapitánynak is bőven volt miből választania, amikor az év legszebb pillanatáról kérdeztük.

A világkupa-győzelmet választom, és nem csak azért, mert ez egy nagy tradíciókkal rendelkező, bár csak idén újraindított sorozat. Nem is azért, mert tizenkilenc év után tudtunk újra az élen végezni a világkupában. Hanem azért, mert meglehetősen tartalékos csapattal is szinte az egész tornán jól játszottunk, erős ellenfeleket győztünk le, és megérdemelten végeztünk az élen” - mondta Märcz Tamás kapitány.

Okosan használja ki a pólósok világkupáját Märcz Tamás

Märcz Tamás kapitánynak nem volt sok ideje búslakodásra a balul sikerült Európa-bajnokság után, mert alig két héttel a barcelonai torna után már meg is kezdődött a világkupára való felkészülés. "Nincs szó arról, hogy összeomlottam volna, de persze én is csalódott voltam az Eb után, úgyhogy jól is jött, hogy egy rövid szünet után újra belevethettük magunkat a munkába" - mondta a kapitány, akit már a világkupa helyszínén, Berlinben értünk utol.

“Nem csak mi, a többi csapat is hagyott otthon fontos játékosokat, de ettől még óriási dolognak tartom, hogy az elődöntőben legyőztük Szerbiát. Őket nem sokszor sikerül elkapni, hiszen jelenleg olyan erősek, hogy 2-3 csapatot is ki tudnak állítani, de Németországban mi voltunk a jobbak” - tette hozzá a kapitány.

A berlini döntő, amit simán, 10-4-re nyertünk Ausztrália ellen, után Märcz nem ugrott a vízbe ünnepelni, akkor azt mondta, egyszerűn még túlságosan fájt az Európa-bajnoki pofon ahhoz, hogy önfeledten ünnepeljen. 

Nem a Vk-aranynak örül a legjobban Märcz Tamás kapitány

Frenetikus sikert aratott a férfi vízilabda-válogatott a berlini világkupán, ahol (többek között Szerbiát legyőzve) megnyerte a sorozatot, és ezzel 19 év után végzett a világkupa első helyén. Märcz Tamás kapitány kinevezése óta jutott már döntőbe világbajnokságon, és a világligában is, de most sikerült először nyernie, mégsem mondható, hogy eufórikus hangulatban ünnepelte volna első szövetségi kapitányként elért aranyát.

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó
III. rész: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 
IV. rész: Fucsovics Márton teniszező 
V. rész: Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VI. rész: Herczig Norbi, a MOL Racing Team pilótája

MOL Sportágak
MOL Csapat