Az Év Pillanata, XIII. rész - Nagy Viktor, a Szolnoki Dózsa csapatkapitánya

2018. december 31. hétfő 15:13

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Íme Nagy Viktor, a Szolnoki Dózsa csapatkapitánya.

A szolnoki pólósok 2017-ben mindent megnyertek, amit csak lehetett, 2018 azonban már nem sikerült ennyire jól a Dózsának. Az alaposan megerősödött Ferencvárossal szemben elbukták a bajnoki címet is, de a szolnokiak csapatkapitánya azért így is fel tudott idézni egy szép emléket.

“A Fradival amúgy is jó meccseket játszottunk, de volt egy, amit különösen a szívembe zártam. A bajnoki döntőben már 2-0-ra ment a Fradi, és a harmadik meccsen mindenki arra számított, hogy bajnokavatás lesz. De nem lett, mert azon a meccsen nagyon keményen elvertük őket” - idézte fel Nagy Viktor.

Bitang bicepszet villantott a Szolnok a Komjádiban

Vízilabda ob I., döntő, 3. mérkőzés: FTC-Szolnoki Dózsa 6-14 (1-4, 2-3, 2-3, 1-4) Szolnok: Nagy V. - Gocics, Zalánki 4, Mezei, Younger 4, Prlainovics 3, Jansik D. 1. Csere: Bátori, Hangay Z., Alekszics 1, Csuk, Kis G. 1, Fülöp.

A 14-6-os, megsemmisítő győzelemhez Nagy Viktor számos bravúrral járult hozzá, a gólszerzésből pedig a 4-4 találatig jutó Zalánki és Younger vették ki a részüket a leglelkesebben. A Szolnok aztán hazai pályán is nyert, így ötödik meccs döntött a magyar bajnoki címről, amit végül a Fradi szerzett meg.

“Elfáradtunk a szezon végére, kicsit el is fogytunk, de a bajnoki döntő harmadik meccsén megmutattuk magunkat. Az volt az egész év legjobb meccs, kiválóan játszottunk” - tette hozzá a válogatott kapus.

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó
III. rész: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 
IV. rész: Fucsovics Márton teniszező 
V. rész: Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VI. rész: Herczig Norbi, a MOL Racing Team pilótája
VII. rész: Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VIII. rész: Lubics Szilvi, ultrafutó 
IX. rész: Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
X. rész: Babos Tímea teniszező
XI. rész: Lékai Máté, a férfi kézilabda-válogatott irányítója
XII. rész: Kalmár Zsolt, az FC DAC csapatkapitánya

MOL Sportágak
MOL Csapat