Az óriásokkal is pariban van Kiss Csabi csikócsapata

2024. április 09. kedd 09:02

A Zue.hu Szegedi VE bejutott a felsőházi rájátszásba, ami már önmagában bravúr, de a szegedi legenda csapata már az elitmezőny bajszát is eredményesen huzogatja.

Kiss Csaba elégedett, de azért van hiányérzete is. A Zue.hu Szegedi VE vezetőedzője örül neki, hogy csapata a felsőházi rájátszásba jutott, ezzel teljesítette a szezon előtt megfogalmazott célkitűzést, de igazán elégedett akkor lesz, ha az elitmezőnyben is elér legalább egy bravúrt a csapata.

“Hiányzik az i-ről a pont, egyelőre ott tartunk, hogy igencsak kellemetlen pillanatokat okoztunk még a legjobb csapatoknak is, de legyőznünk egyelőre egyiket sem sikerült” - mondta a jobbára saját nevelésű fiatalokkal felálló szegedi csapat edzője.

Egyelőre szoros vereségek

A felsőházi rájátszásban a szegediek komoly meccseket játszottak, egy-egy góllal kaptak ki a Szolnoktól (11-10) és a BVSC-től (10-9), kettővel a Honvédtól (8-10), hárommal a címvédő Ferencvárostól (11-8). Kiss büszke az eredményekre, de azért árnyalta is a képet.

 
A szegedi legenda és a csapata (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

“Könnyebb egy klassziscsapat ellen a vitán felül meglévő öt-hatgólos hátrányból négyet eltüntetni, mint azt a bizonyos egy gólt belőni, amivel döntetlent, vagy győzelmet szerzel. Mindenesetre azt már elértük, hogy a legjobbak sem vesznek félvállról minket, és ez komoly elismerés. Régebben előfordult, hogy a sztárcsapatok a légiósaikat be sem nevezték ellenünk, most viszont már egészen más a helyzet.”

“Már nem mi vagyunk az a csapat, amelyik ellen lehet pihentetni, és ezt a státuszt mi harcoltuk ki magunknak. Nagy dolog ez, hiszen a csapat átlagéletkora még úgy sem éri el a 23 évet, hogy van két rutinos, harminc feletti veteránunk is. "A fiatalok fejlődése szempontjából felbecsülhetetlen, hogy ott vagyunk a legjobbak között, de azért abban bízom, hogy már idén is szüretelünk ennek a gyümölcséből, nem csak a következő években” - mondta vidáman a szegedi legenda.

 
Jöhet a szüret már idén! (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

“Szükségünk is lesz arra a rutinra, amit csak az elit ellen tudunk felszedni, ez jól látszik az eddigi meccseinken. A Honvéd ellen egy 4-1-es negyeddel kezdtünk, aztán a másodikat 6-1-re veszítettük el. Ez két dolgot jelent: egyrészt tudunk 4-1-re nyerni, tehát technikában, taktikában, úszó- és passzgyorsaságban tartjuk a lépést a legjobbakkal."Másrészt a rutin, az érettség, a mentális erő dolgában még van hova fejlődnünk. De ez összességében jó hír, hiszen ezek egy része magától jön a klasszisok elleni meccseknek köszönhetően.”

Nem maradhat 0 a rubrikában

A szegediek újraélik a szezon rajtját: az alapszakasz első hat fordulójában ugyanúgy a legjobbakkal találkoztak, és Kiss Csabi nem győzte mondani a játékosainak, hogy ha nem is lesz pontszerzés a klasszisok ellen, a bajnokság későbbi részében nagyon is kamatozni fog a kőkemény rajt. Igaza is lett.

“Igen, de akkor könnyű volt mondani a fiúknak, hogy lesz kifutása a nehéz rajtnak, most pedig nem jönnek, és idén már nem is fognak jönni azok a könnyebb ellenfelek” - mondta nevetve Kiss.

“Kapjuk a pofonokat, és bár ez a realitás, a csapatomat is zavarja, hogy üres a győzelmi rubrika a tabellán. Nem ezért jöttünk, nem azért küzdöttünk egész évben, igenis meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk legyőzni egy felsőházi csapatot is. Persze nincs szó arról, hogy kötelező elvárás lenne, de nagyon sokat jelentene a fiataloknak, ha sikerülne.”

Erre a legjobb esély pont a következő fordulóban jön el, amikor a Szegedi VE a Kaposvárral találkozik. A somogyiak elleni meccs minden lesz, csak könnyű nem, hiszen a kaposváriak hozták magukkal a Szeged elleni sikerüket, de már a középszakaszban is van egy bravúrjuk: a Szolnokot győzték le.

 
Egy bravúr még jöhetne idén (Fotó: Zue.hu Szegedi VE)

“Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy a kaposváriak is ellenünk készülnek a leginkább, hiszen ahogy ők nekünk, úgy mi is nekik vagyunk a verhető ellenfelek. Nagyon várjuk a meccset a középszakaszban, mert ez már a végső helyosztók sorsát is befolyásolja. Készen állunk, hogy kipipáljuk az üres rubrikát” - mondta elszántan a szegedi vízilabda egyik nagy alakja.

MOL Sportágak
MOL Csapat