Az ötödik helyen végzett a BL-ben a Szolnoki Dózsa

2018. június 10. vasárnap 11:11

Csak egy meccset veszített el a vízilabda BL nyolcas döntőjében a Szolnok, mégis csak az ötödik helyen végzett. Cseh Sándor csapata tartását emelte ki.

Férfi Bajnokok Ligája, Nyolcas döntő, az 5. helyért
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa 6–10 (1–0, 1–2, 2–4, 2–4)
Gólszerzők: Avramovics 2, Bedő 2, Biros B., Vlachopoulos, ill. Csuk 3, Zalánki 2, Younger 2, Kis G., Gocics, Alekszics

Bár címvédőként érkeztek, a negyeddöntő elbukása sem törte össze a szolnokiakat, akik előbb a Brescia, majd az Eger legyőzésével odaértek az ötödik helyre. A Szolnok legfontosabb játékosa, a sérülés miatt kidőlő Prlainovic nélkül bőven erőn felül teljesített, de Cseh Sándor edző így sem volt igazán boldog.

„Az az igazság, hogy az eredményre nyilván nem lehetünk büszkék, hiszen nem a Bajnokok Ligája ötödik helyezése volt a célunk – kezdte a választ Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője a Waterpolo.hu-n. Ugyanakkor, aki látta az elmúlt három napban a csapatot, megerősíthet abban, hogy mind a három nap, mind a három meccsen a legjobb játékosunk nélkül felállva is maximálisan odatettük magunkat. Megértheti mindenki, ha azt mondom, büszkék nem lehetünk, de felemelt fejjel távozhatunk.

"A szezon értékelését attól függ, honnan nézzük… Álomszerűen indult, rögtön három kupával kezdtük az őszt. A tavasz erős, nagyon kemény volt, de azt gondolom, a vereségekben is megmutatkozott, hogy ez a csapat a korábbiakban miért is volt nyerő. Minden szituációból felálltunk."

"Felálltunk a bajnoki elődöntőben 3–6-ről, felálltunk a döntőben 0–2-ről, és amikor megtudtuk, hogy Prlainovics nem játszik itt Genovában, akkor is felálltunk a BL előtt. Egész egyszerűen a végén, a két legfontosabb meccsen az utolsó két percre nem maradt erőnk. Ahogy igaz ez erre a három napra, igaz az egész szezonra: mindent kijátszottunk magunkból.”

MOL Sportágak
MOL Csapat