Brutális győzelemmel nyitott a világligában a pólóválogatott

2018. június 18. hétfő 21:46

Sima győzelemmel kezdett a magyar válogatott a férfi vízilabda világliga szuperdöntőjében: Märcz Tamás csapata a nyitófordulóban 12-5-re nyert az ausztrálok ellen.

Férfi világliga, szuperdöntő (Duna Aréna):
Csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Magyarország-Ausztrália 12-5 (3-1, 1-1, 5-2, 3-1)
gólszerzők: Zalánki 3, Vámos, Erdély, Bátori 2-2, Bedő, Manhercz, Kovács G. 1-1, illetve Kayes, Elphick 2-2, Roach

Kissé álmosan kezdtek a csapatok, amíg a vendégek lövésig sem nagyon jutottak el, a magyaroknál Erdélyi Balázs első három próbálkozása célt tévesztett. A gólcsendet végül Vámos Márton törte meg, majd Zalánki Gergő értékesített egy emberelőnyt. Az ausztrálok szépítettek, de Zalánki a negyed vége előtt visszaállította a különbséget.

A második negyedet a korábban évekig Magyarországon légióskodó Joseph Kayes gólja vezette fel, majd két hazai emberelőny is kimaradt. Az elpuskázott lehetőségek ellenére megmaradt az előny, köszönhetően Nagy Viktor magabiztos védéseinek. Fél perccel a nagyszünet előtt Bedő Krisztián harcolt ki ötméterest, amelyet Erdélyi értékesített.

Szétvédekeztük az ausztrálokat

A fordulást követően újfent Bedőnek köszönhetően került fórba a hazai csapat, és ezúttal ő maga váltotta gólra a lehetőséget, majd Bátori Bence lőtte ki a bal alsó sarkot, így ekkor már 6-2-re vezettünk. Vámos ötösből, Erdélyi fórból növelte az előnyt, mielőtt az ausztrálok hosszú idő után újra betaláltak. A negyed vége előtt Zalánki harmadik gólját is megszerezte, az ausztrálok viszont négy másodperc a dudaszó előtt értékesítettek egy fórt.

A záró negyed elején a kapuban - a Nagy Viktort váltó - Kardos Gergely mutatta meg, hogy lehet rá számítani, majd a Ferencvárostól távozó Manhercz Krisztián is feliratkozott a gólszerzők közé. Másfél perccel a vége előtt Kovács Gergő is betalált, az ausztrálok végül emberelőnyből azért felavatták Kardost. A 12-5-ös végeredményt Bátori állította be ötméteresből.

A magyar válogatott kedden 18.15-től a montenegróiakkal, szerdán 20 órától pedig a japánokkal játszik a csoportküzdelmek során. Csütörtökön a negyeddöntőkkel folytatódik a torna, majd pénteken az 5-8. helyekért játszanak, illetve az elődöntőket bonyolítják le. Szombaton a helyosztókkal zárul az esemény.

MOL Sportágak
MOL Csapat