Büntetőkkel nyerték az európai Szuperkupát a szolnoki pólósok

2017. november 05. vasárnap 12:41

A férfi vízilabdázók európai Szuperkupája a Szolnoké lett, miután a Bajnokok Ligája-győztes MOL-csapat büntetőkkel nyert az idei Eurokupában első Ferencváros ellen a Komjádi uszodában.

Férfi vízilabda, Európai Szuperkupa-döntő:
Szolnoki Dózsa-FTC-PQS Waterpolo 10-8 (3-1, 2-3, 0-0, 1-2 - 4-2) - büntetőkkel
góldobók: Younger 2, Zalánki, Bátori, Mezei, Prlainovic 1-1, illetve Varga Dé. 3, Mitrovic 2, Vámos 1

A Szolnok 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, amikor az FTC magához tért, és egyre formásabb támadásokat szőve szintén elkezdte a góltermelést. Olyannyira, hogy 3-3-nál utol is érte a magyar bajnoki címet is birtokló, hazai kupagyőztes Szolnokot. A nagyszünetre mégis minimális szolnoki előnynél (5-4) vonulhattak el a csapatok.

 
A harmadik negyedben támadásban megállt a tudomány mindkét oldalon, olyannyira, hogy gól nélkül pergett le a teljes játékrész. A negyedik nyolc percben aztán büntetőből a triplázó Varga Dénes 5-5-re módosított, majd egy-egy találat esett még mindkét oldalon, a döntetlen után pedig jöhettek az ötméteresek.

A büntetőpárbajban az FTC részéről ketten - Varga Dénes és Madaras Norbert - rontottak, a szolnokiak ugyanakkor nem hibáztak, így összesítésben 10-8-ra nyertek, és övék lett az európai Szuperkupa.

MOL Sportágak
MOL Csapat