Egy forgalmi dugó is beleszólt a pólóbajnoki döntőbe

2018. május 13. vasárnap 21:54

Ferencváros 12-9-re verte a címvédő Szolnokot a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának első meccsén. A szolnokiak majdnem lekésték a döntőt.

E.ON férfi ob I, döntő, 1. mérkőzés:
FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa 12-9 (2-3, 3-2, 4-2, 3-2)
gólszerzők: Varga Dé. 4, S. Mitrovic 3, Nikic 2, Madaras, Jansik Sz., Vámos 1-1, illetve Prlainovic 3, Younger 2, Mezei, Bátori, M. Cuk, Zalánki 1-1

A szolnokiak forgalmi dugó miatt háromnegyed órával a találkozó előtt érkeztek az összecsapásra, így melegíteni sem volt sok idejük. Ugyanakkor ez nem látszódott a címvédő játékán, pillanatok alatt kétgólos előnybe került (1-3), és nyugodtabbnak tűnt, mint a 18 év után újra döntőt játszó Ferencváros. A zöld-fehérek aztán fokozatosan felvették a tempót és nem sokkal a nagyszünet előtt utolérték ellenfelüket.

A harmadik negyed elejét átaludta a Bajnokok Ligája-címvédő Szolnok, ezt Varga Dénes használta ki, aki először egy szép egyéni megoldásból talált a hálóba, majd egy megúszást követően hozta kihagyhatatlan helyzetben Jansik Szilárdot. Cseh Sándor időkéréssel próbálta megfékezni a hazaiak lendületét, de nem járt sikerrel, Slobodan Nikic góljával 8-5-re lépett el az FTC. Stefan Mitrovic találata úgy tűnt, lezárja a mérkőzés fontos kérdéseit, azonban Zalánki Gergő és Aaron Younger visszahozta a meccsbe a szolnokiakat.

 
A záró negyed elején a Szolnok több lehetőséget is elszalasztott a felzárkózásra, a Ferencváros inkább az eredmény tartására rendezkedett be, s amikor kellett, megrázta magát, így összességében magabiztosan hozta a párharc első meccsét. A döntő második mérkőzését szerda este Szolnokon rendezik.
MOL Sportágak
MOL Csapat