Elfogytunk a végére: 4. lett az Eb-n a női pólóválogatott

2018. július 27. péntek 22:24

A magyar női vízilabda-válogatott címvédőként a negyedik helyen végzett az Európa-bajnokságon, miután a bronzmérkőzésen kikapott Spanyolországtól.

Európa-bajnokság, nők, bronzmérkőzés:
Spanyolország-Magyarország 12-6 (5-1, 1-2, 4-0, 2-3)
Barcelona, Piscines Picornell, v.: Paoletti (olasz), Schwartz (izraeli)
gólszerzők: Gual 3, Espar A. 2, Pena, Ortiz M., Garcia, Leiton, Espar C., B. Ortiz, Bach 1-1, illetve Szilágyi, Keszthelyi 2-2, Garda, Illés 1-1

Magyarország: Gangl - Szilágyi, Parkes, Szücs G., Horváth B., Illés, Keszthelyi, Leimeter - cserék: Gurisatti, Garda, Csabai, Gyöngyössy, Tóth E.

A magyar női válogatott története hatodik Eb-bronzára hajtott, míg a spanyol a 2008-ban hazai környezetben (Málagában) megszerzett ezüst, valamint a 2014-es arany mellett most tehette teljessé éremgyűjteményét. A két csapat már a torna nyitónapján is összecsapott egymással, a spanyolok akkor magabiztos, 13-9-es győzelmet arattak.

A magyar csapat már a nyitónegyedben 5-1-s hátrányba került, innen pedig nem volt esélye megszorongatni a világbajnoki ezüstérmes házigazdákat, akik a hazai pálya minden előnyét élvezték a bronzmeccsen. A magyar női válogatott 2010 óta először tér haza érem nélkül a kontinensviadalról.

MOL Sportágak
MOL Csapat