Elválnak Cseh Sándor és a Szolnoki Dózsa útjai

2018. június 12. kedd 17:20

Nem hosszabbítja meg Cseh Sándor vezetőedző szerződését a Szolnoki Dózsa, a BL-győztes edző helyét a játékosként mindent megnyerő Zsivko Gocics veszi át.

"Új impulzusokra van szükség! – Nem hosszabbít Cseh Sándorral a Dózsa" - olvasható a szolnokiak honlapján azzal a hírrel együtt, hogy Zsivko Gocics veszi át a BL-győztes edző posztját. A játékosként mindent megnyerő szerb klasszistól azt várják, hogy megerősítse a szolnoki csapatszellemet.

"Nem hosszabbítja meg Cseh Sándor június 30-val lejáró szerződését a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata. A Szolnoki Vízilabda Sport Club nagyra értékeli és köszöni az elmúlt évtized közös munkáját, de a következő szezonra készülve a csapatnak és leköszönő edzőnek is új impulzusokra van szüksége" - írja a klub honlapja.

A MOL-csapat a Bajnokok Ligája Final Eight után megkereste a csapat edzőjét, aki elhárította a kérdéseinket, és sejteni engedte az okot is. A városhoz ezer szállal kötődő Cseh Sándor, aki 2016 és 2018 májusa között minden sorozatot megnyert, amin elindult a Szolnokkal, édesapja és fia révén három generáció dolgozott a Dózsa sikeréért.

Elfogyott a szezon végére a Szolnok

Cseh korábban rámutatott, a Szolnok sokat változott tavaly óta, több kulcsjátékosa is távozott, így a szezon végére nem csoda, hogy elkészült az erejével a csapat. Az erejét persze így is megmutatta, 0-2-ről visszajött a jóval kevesebb meccset játszó Fradi ellen a bajnoki döntőben, és csak öldöklő csatában, ötödik meccsen vesztette el bajnoki címét.

A Bajnokok Ligájában gond nélkül jutottak be a nyolcas döntőbe, ott azonban a negyeddöntőben kikaptak a Jug Dubrovniktól, így maximum az ötödik helyen végeztek. Ezt végül szállította is a csapat, de a címvédőtől komoly csalódás volt, hogy az elődöntőbe sem jutott be. A fáradtság itt is komoly szerepet játszott.

Két érkezőt is bejelentettek

A Szolnoki Dózsa új edzője az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosként már sokszorosan bizonyított Zsivko Gocics lesz, akivel a klub 3 évre köt szerződést. A Szolnok hosszútávú jövőjét a fiatal magyar válogatott játékosok jelentik. A csapat gerince, akik évek óta együtt játszanak és jól ismerik egymást, változatlan marad. A távozók helyére Viktor Rasovic (Jug Dubrovnik), Djordje Lazic (Partizán Belgrád) és Angyal Dániel (ZF-Eger) érkezik.

A klubvezetés elvárása továbbra is az, hogy a Szolnoki Dózsa az elmúlt években megszokott szellemiséggel és ütőképes játékosállománnyal a Magyar Kupa és a Bajnokság első három helyén végezzen, és a BL Final Eightben szerepeljen, amelyhez a csapat számára minden támogatást biztosít." - zárul a közlemény Cseh nem az egyetlen fontos távozó, a fent említett távozók, Aaron Younger és Mezei Tamás a bajnok Ferencvároshoz igazoltak.

MOL Sportágak
MOL Csapat