Erdélyi a bajnoki döntőbe bombázta az OSC-t

2021. május 16. vasárnap 15:44

Az OSC 10-9-re nyert a címvédő Ferencváros ellen a férfi vízilabda ob elődöntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel megnyerte a párharcot és bejutott a fináléba.

vízilabda obI., elődöntő, 3. mérkőzés:
OSC Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo 10-9 (2-1, 2-3, 1-3, 5-2)
gólszerzők: Erdélyi 4, Burián, Manhercz 2-2, Hárai, Salamon 1-1, illetve Jansik Sz. 3, Zalánki, Varga Dé. 2-2, Zalánki, Constantin-Bicari 1-1
Az egyik csapat hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-6 az OSC javára.

Az OSC 6-0-s előnnyel kezdte a párharcot, de az első mérkőzésen múlt szerdán a Bajnokok Ligájában is címvédő zöld-fehérek 7-2-re nyertek, majd a másodikon ötméteresekkel győztek.

A vasárnapi összecsapás méltó volt a párharc rangjához, mindkét gárda kőkeményen harcolt, előbb a Ferencváros fordított kétgólos hátrányból és lépett el ugyanennyivel, majd az OSC dolgozta le ugyanezt a különbséget. A győztes gólt mindössze nyolc másodperccel a vége előtt Erdélyi Balázs szerezte.

Ezzel eldőlt, hogy a férfi élvonalban, akárcsak az Eurokupában, az OSC és a Szolnok csatázik egymással. A második számú európai kupasorozatban mindkét csapat három góllal nyerte meg a hazai meccsét, így ötméteresek döntöttek, és végül a Szolnok nyert. Az egyik fél második sikeréig tartó döntős párharc első felvonását szerdán (20.45), a másodikat szombaton (16.30) rendezik. 

MOL Sportágak
MOL Csapat