Esélye sem voltak az olaszok ellen a pólóválogatottnak

2018. április 06. péntek 18:10

A magyar férfi vízilabda-válogatott öt góllal kikapott pénteken az olasz együttestől az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében.

Vízilabda Európa Kupa, Szuperdöntő, 2. nap, A csoport:
Olaszország-Magyarország 10-5 (1-0, 4-1, 2-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 2, Zalánki, Jansik Sz., Bedő 1-1

A magyarok a csütörtöki nyitónapon ötször egyenlítve döntetlent játszottak a görögökkel, míg az olaszok némi meglepetésre nagyon simán, 11-4-re kikaptak a spanyoloktól. Märcz Tamás azonban már a magyar-görög után jelezte, nem szabad alapul venni a spanyol-olasz meccset, ahol a győztesnek minden sikerült.

A pénteki rangadó elején úgy tűnt, Märcz Tamás csapatának nemcsak az olaszokkal, hanem a játékvezetőkkel is meg kell küzdenie, ugyanis támadásban és védekezésben is következetesen az ellenfelet segítették. Ennek ellenére az első negyedben jól küzdött szembeszélben a magyar csapat, a másodikban viszont az olaszok elkezdték értékesíteni a könnyen kapott emberelőnyöket (5-1).

Innen már nem volt visszaút

A találkozó ezzel gyakorlatilag el is dőlt, a magyar válogatott Manhercz Krisztián révén húsz perc után szerezte második gólját, majd Jansik Szilárd kozmetikázta tovább az eredményt (7-3). A zárónegyedben a csapat többször is három gólra felzárkózott, de nem volt esélye az egyenlítésre.

Szombaton 20.30-tól a spanyol válogatott lesz az ellenfél. A két csoport első helyezettje a döntőben találkozik egymással, a másodikok a bronzmérkőzésen csapnak össze, a harmadikok az ötödik, a negyedikek a hetedik helyért játszanak majd.

MOL Sportágak
MOL Csapat