Fontos bravúrt villantott a Szolnok a póló-BL-ben

2019. február 05. kedd 22:54

A Szolnoki Dózsa kedden 11-8-ra győzött Zagrábban a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, B csoport:
Mladost Zagreb (horvát)-Szolnoki Dózsa 8-11 (4-5, 1-3, 2-2, 1-1)
a magyar csapat gólszerzői: Zalánki, Aleksic 3-3, Prlainovic 2, Jansik D., Kis G., Rasovic 1-1

Két héttel ezelőtt a két csapat szolnoki összecsapásán 11-8-ra nyert a Dózsa, amely annak a sikernek köszönhetően a nyitóforduló után először nyert, s életben tartotta továbbjutási reményeit.

A magyar csapat a legutóbbi találkozón háromgólos Zalánki Gergő kapufás bombájával szerzett vezetést, és jó helyzetkihasználásának köszönhetően gyorsan elhúzott 3-1-re. A hazaiak ugyanakkor néhány perc alatt fordították, Jansik Dávid viszont egy gyönyörű akció végén húzásból egyenlített. Az első szünetre a Szolnok vonulhatott előnnyel Andrija Prlainovic értékesített ötméteresével.

A második felvonás vége drámaian alakult, Nagy Viktor kétgólos magyar vezetésnél hét másodperccel a nagyszünet előtt büntetőt hárított, a megúszó Zalánki pedig az utolsó  pillanatban betalált háromgólosra duzzasztva ezzel a különbséget.

A végét már feladta a Zagreb

A harmadik negyed elején a játékvezetők kicsit megnyomták a hazaiakat, akik így egy gólra feljöttek, de érkezett újfent Zalánki és egy hálószaggató lövéssel talált be, majd Bátori Bence mesteri passzát Milan Aleksic egy ejtéssel koronázta meg (7-10). A záró negyedre a zágrábiak játéka szétesett, így a Szolnok magabiztosan nyert.

Sikerével a magyar csapat a címvédő Olimpiakoszt megelőzve már a továbbjutást érő harmadik helyre jött fel, ugyanakkor a többi csapat csak szerdán játszik.

MOL Sportágak
MOL Csapat