Hat Eb-győztessel mennek címet védeni a női pólósok

2018. július 09. hétfő 15:08

Kihirdette az Európa-bajnokságra utazó, 13 fős keretét a női vízilabda-válogatott kapitánya, Bíró Attila. Hat címvédővel megyünk neki a tornának.

A Vodafone-kupa, majd a rotterdami torna után Bíró Attila is kihirdette Európa-bajnoki csapatát. Korábban már volt egy keresztűkítés, így 15-ös keretet küldött a medencébe a fenti két tornán, azaz lehetett tudni, hogy egy kapus és egy mezőnyjátékos esik a végső szűkítés áldozatául. A szövetségi kapitány elmondta, különböző okok miatt nem volt egyszerű a döntés, hiszen a végül két kimaradó, Kasó Orsolya és Máté Zsuzsanna is ott lehetett volna a felsorolt nevek között - olvasható a szövetség honlapján.

„Több poszton is éles volt a verseny, ami remélem, a jövőben is folytatódik. A kapusoknál Tóth Eszter meggyőző volt - amennyire hátrány, hogy nem ismeri teljesen a nemzetközi mezőnyt, annyira előny, hogy őt sem ismerik."A felkészülésünk jól halad, de hogy hol tart, majd az Európa-bajnokság mutatja meg. Jó volna már az első héten is jól játszani, de a legfontosabb, hogy a másodikon legyen a csúcsforma, akkor jöjjön igazán ki a befektetett munka."A négy közé jutás az első cél, nem is lehet más, minden szempontból sokat érne a csapatnak egy érem."

Öt elsőbálozó a keretben

A keretből hatan voltak ott a 2016-os, belgrádi aranyérmes csapatban (Gangl Edina, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella), ketten vannak, akiknek a tavalyi világbajnokság volt a világversenyes bemutatkozásuk (Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya), míg öten életük első felnőtt világversenyükre készülnek - Tóth Eszter, Horváth Brigitta, Leimeter Dóra, Parkes Rebecca és centerként a korábbi kapus, Gyöngyössy Anikó.

A szakmai stáb felkészítve a csapatot bármire, a kétnapos pihenő után hétfőn és kedden átütemezett edzésekkel készül a szombati, spanyolok elleni első barcelonai mérkőzésre. „Délben szárazföldi, utána másfél órása vízi edzés vár a lányokra, majd este tíztől éjfélig tréningezünk, hozzászoktatva így magunkat a kései időponthoz. Mindezért hála Dala Tamásnak és kollégáinak, akik rugalmasan álltak hozzá a kérésünkhöz, és segítenek a körülmények megteremtésében" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

A női válogatott Európa-bajnoki csapata

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)

MOL Sportágak
MOL Csapat