Indul az OSC menetelése: elkészült a pólóbajnokság sorsolása

2020. augusztus 03. hétfő 13:26

Augusztus végén elrajtol a megszokottól különböző lebonyolítású bajnokság, amelyben az OSC a legjobb négybe kerülést tűzte ki alapvető céljául. Hajrá, újbudaiak!

A férfiak mezőnyében a vízilabda OBI. alapszakaszában a 16 csapat a forgatási tábla szerint oda-vissza alapon játszik egymással, így alakul ki a végeredmény, amely alapján a 15. és 16. helyezett csapat kiesik, míg a 14. helyezett osztályozót vív az OB I/B első helyezettjével - olvasható a szövetség közleményében.

Az alapszakasz 1-4. helyezettjei a rájátszásban döntik el az érmek sorsát, remélhetőleg az OSC részvételével. Ahogy Cseh Sándor a MOL Csapatnak megerősítette, az újbudaiak célja a legjobb négybe kerülés, de a szakmai tanácsadó elmondta, nagyon szomorú lenne, ha a játékosok megelégednének ezzel az eredménnyel.

Színmagyar csapattal indul hódítani a póló Guardiolája

Cseh Sándor, az OSC vízilabda csapatának szakmai tanácsadója egy szép, íves vargabetű után tér vissza a MOL Csapat kötelékébe. A Szolnoki Dózsával Magyarország, majd a világ trónjára is felülő szakember az utóbbi másfél évben a Magyar Vízilabda Szövetség sportigazgatójaként az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetőjeként tevékenykedett, és bár ezt a pozícióját megtartja a jövőben is, annyi ideje marad mellette, hogy az újjáalakuló OSC szakmai tanácsadói szerepkörét is el tudja vállalni.

Az OSC az első fordulóban, augusztus 29-én azt a Szegedet fogadja, amellyel a Magyar Kupa selejtezőjében is találkozott, és Szegeden tudott magabiztosan, nagy különbséggel győzni. A bajnokság alapszakasza a tervek szerint 2021 május 12-én zárul.

MOL Sportágak
MOL Csapat