Kemény meccs vár a szolnoki pólósokra Olaszországban

2018. november 02. péntek 10:57

A Veronával, de nem Veronában játszik a magyar ezüstérmes, és annyi már most biztos, hogy iszonyatosan nehéz dolguk lesz a fiúknak.

A B-csoportban a Jadran Split elleni 10-9-es sikerrel kezdő Szolnokra vár talán a második fordulóban a legnehezebb feladat a magyar csapatok közül, hiszen Zsivko Gocics együttese a Verona vendége lesz a hazaiaktól 170 kilométerre fekvő Busto Arsizio nevű nyolcvanezres város uszodájában. Elég csak megemlíteni, hogy az olaszok a Bajnok Ligája-győztes Olympiakosz elleni 7-6-os győzelemmel rajtoltak!

"Egy olyan védekezést játszanak, ami nagyon veszélyes. Hiába próbálunk rá felkészülni, ez ott fogja eldönteni a meccset abban a pillanatban. Hogyha ugyanazt játsszák, mint amire mi számítunk. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy egy olyan mérkőzésünk lesz, ahol elképesztően oda kell figyelni, mert a figyelem lesz a legfontosabb, hogy egy olyan zónát, amit gyakorolnak, azt megfelelően tudjuk hatástalanítani - mondta Kis Gábor, a csapat centere.

"Elég bicskanyitogató stílusuk van: ugranak át a fejeden, csipkelődnek, dobálják magukat, amikor kicsit csak meglököd. Tehát nekem centerben egy olyan dolog lesz, amit muszáj lesz megoldanom, mert én fizikálisan tudom kihasználni az erősségeimet. Attól függ, hogy a bírói felfogás milyen lesz" - tette hozzá

Nagyon fárasztó lesz

"Amit megbeszéltünk, vagy amit a Zsile kért tőlünk, azt hogyha mindenki betartja, akkor tényleg reális esélyünk lesz a győzelemre, sőt, akkor úgy érzem, hogy nekünk kell nyerni."Mert tényleg egy olyan pólót játszanak, ami kicsit káoszt akar csinálni az egész meccsből. Ezt kell nekünk valahogy leszűrni, hogy kicsit lassítsuk őket, tényleg higgadtabban, mint ők. "De ugyanakkor nagy szívvel kell csinálni, mert nagyon fárasztó lesz, pont emiatt oda kell majd figyelni" - mondta Zalánki Gergő.

MOL Sportágak
MOL Csapat