Két jelenlegi és egy exszolnoki a legjobb pólósok között

2017. december 16. szombat 15:29

A vízilabda-szakma voksolásán két magyar, Nagy Viktor és Vámos Márton is bekerült az év legjobbjai közé: előbbi 3., utóbbi 4. lett.

Két magyar, a kapus Nagy Viktor és a balkezes Vámos Márton is bekerült a férfi vízilabdázók álomcsapatába, amelyet a total-waterpolo.com szaklap szavazói állítottak össze. A voksolásban 21 szakember és pólós szerkesztőség vett részt. Öt játékost lehetett megjelölni, és az így kapott pontszámok összesítésével alakult ki a végső sorrend.

A végeredmény szerint a világ legjobb pólósa 2017-ben a horvát Sandro Sukno, legjobb magyarként a szolnokiak kapusa, Nagy Viktor harmadik lett, közvetlenül mögötte végzett Vámos Márton, aki négy évet húzott le Szolnokon, mielőtt a nyáron a Ferencvároshoz igazolt. A szavazáson második lett a szolnokiak szerb játékosa, Andrija Prlainovic. Voksot kapott még a magyarok közül Varga Dénes és Manhercz Krisztián.

Magyarországról Märcz Tamást, a férfiválogatott szövetségi kapitányát, Cseh Sándort, a Bajnokok Ligája-győztes, hazai bajnok Szolnok vezetőedzőjét és a vlv.hu szerkesztőségét kérték fel a részvételre.

MOL Sportágak
MOL Csapat