Kezdésnek jól eltángálták a németeket a férfi pólósok

2018. október 24. szerda 18:54

A magyar vízilabda-válogatott rendkívül könnyedéngyőzte le a német csapatot a vízilabda világliga - egyben Európa Kupa-selejtező - szerdai rajtján.

Férfi vízilabda világliga, 1. forduló:
Magyarország-Németország 17-9 (3-1, 5-2, 4-2, 5-4)
a magyar gólszerzők: Bátori 3, Varga Dé. Jansik D., Zalánki, Hárai, Jansik D. 2-2, Jansik Sz., Manhercz, Kovács G., Német 1-1

A magyar válogatottba több mint egy év után visszatért az olimpiai bajnok Varga Dénes, valamint a világbajnok Hárai Balázs, s rögtön az első hazai akcióból tevékeny részt vállaltak: utóbbi centerből ötméterest harcolt ki, amelyet előbbi érékesített. A németek gyorsan egyenlítettek, de a nagy fölényben vízilabdázó magyar csapat Jansik Dávid és Vámos Márton bombáival növelte előnyét.

A második felvonásban futószalagon jöttek a magyar gólok a szolnoki uszodában, a nagyszünetben már ünnepelt a hazai közönség. A magyarok a folytatásban sem álltak le és rendkívül könnyedén diadalmaskodtak a német csapat felett, amellyel az elmúlt években többször is megszenvedtek.

A magyarok további programja:

november 13.:Oroszország-Magyarország
december 11.:Magyarország-Málta
január 29.: Németország-Magyarország
február 19.:Magyarország-Oroszország
március 12.:Málta-Magyarország

A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, minden kvartettből az első két helyezett jut az Európa Kupa április 5. és 7. között sorra kerülő nyolcas döntőjébe, innen az első három képviselheti a kontinenst - és adott esetben a rendező - a világliga Szuperdöntőjében.

MOL Sportágak
MOL Csapat